Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Ranná dráma v Humennom: Obyvateľov bytovky zobudil buchot a krik
Zdielať na

Ranná dráma v Humennom: Obyvateľov bytovky zobudil buchot a krik

HUMENNÉ / Hrôzu prežili nadránom obyvatelia jednej bytovky v Humennom. Dvere vchodu vykopol neznámy muž a zamieril si to na najvyššie poschodie. Podľa slov poškodenej ženy kopal a búchal do dverí dôchodcom tak silno, že nechýbalo veľa a vtrhne im do bytu. Otvorila okno a začala volať o pomoc. Je presvedčená, že práve to agresora zastavilo.

​Stalo sa to okolo štvrtej nadránom v jednej z bytoviek v Humennom a podľa všetkého to bol cielený útok. Páchateľ totiž vykrikoval meno jedného z majiteľov bytov. Podľa slov susedov vykopol vchodové dvere bytovky a namieril si to priamo k dverám konkrétnej rodiny. Bol to obrovský hluk a pre susedov strach. Nevedeli, čo môžu čakať. "Ja som sa zobudila na ten hluk a videla som ho tadiaľ ísť," uviedla suseda Oxana.

Oveľa horšie ale situáciu prežívali manželia na dôchodku. Práve do ich dverí muž kopal a búchal. Poškodená žena nám povedala, že v strachu o život otvorila okno a volala o pomoc. Hovorí, že nebyť tejto reakcie, zrejme by v agresívnom správaním pokračoval. Je presvedčená, že by dokázal dvere poškodiť natoľko, že by sa dostal až do bytu. "Poverený príslušník obvodného oddelenia Policajného zboru v Humennom v tomto prípade vedie trestné stíhanie pre nebezpečné vyhrážanie," uviedla prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Na miesto prišiel celý kriminalistický výjazd spolu s technikom. Odobrali stopy vrátane vzoriek DNA. Na miesto totiž zostalo množstvo krvi. Podľa slov poškodených policajti krv páchateľa videli na chodníku ešte aj o niekoľko sto metrov ďalej. Páchateľ zatiaľ pred spravodlivosťou uniká. "Vzhľadom k prebiehajúcemu skrátenému vyšetrovaniu bližšie informácie k prípadu momentálne nie je vhodné poskytnúť," uviedla Ligdayová. V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody až na jeden rok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy