Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Jeden psík mŕtvy, druhý zranený. Dôchodkyňa obviňuje suseda
Zdielať na

Jeden psík mŕtvy, druhý zranený. Dôchodkyňa obviňuje suseda

VYŠNÝ HRUŠOV / Jeden psík dobitý tak, že nevládal chodiť a uhynul, druhý skončil doráňaný u lekárky. 65-ročná majiteľka z Vyšného Hrušova je presvedčená, že vie, kto jej zvieratám ublížil. Muž, ktorého na polícii označila za páchateľa, to ale popiera.

Pani Gabriela býva spolu s bratom. Hovorí, že psíka si zaobstarali pre vlastnú bezpečnosť. Majú ho asi pol roka. Pes plemena Bordeaux Doga sa volá Noro. Zranenia boli také vážne, že potreboval pomoc lekárky. "Zranenia v oblasti panvy, veľká bolestivosť pozdĺž celej chrbtice, dokonca kĺby boli zapálené, až vytekal hnis. Pes mal vonkajšie poranenia, bol apatický, nevládal chodiť," uviedla veterinárka Lenka Lisá. 

Zo zranení viní susedov, s ktorými majú dlhodobo zlé vzťahy. So susedom sme hovorili telefonicky. Absolútne odmieta, že by psovi niekto z jeho rodiny ublížil. Hovorí, že ani nie je majiteľom vzduchovky a navyše v čase, keď sa mal skutok stať, nebol doma. "Oznamovateľka uviedla, že nevidela, že by sused po psovi strieľal, iba to  predpokladá vzhľadom na dlhodobé problémy," uviedol Daniel Džobanik, hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove

Podľa lekárky si zviera zranenia samo spôsobiť nemohlo. "Vyslovene to muselo byť spôsobené úderom do organizmu, takto by sa sám neporanil. Nie aj ani agresívny, je kontaktný, dobre manipulovateľný," doplnila Lisá. Sused v telefonickom rozhovore povedal, že prítomnosť psa mu neprekáža. Nebreše, správa sa pokojne a tak nedá dôvod mu ubližovať. Hovorí, že Noro neraz ušiel a že mu ublížiť mohol niekto iný.

Žena už pritom o jedného psa prišla, no nie je jasné, koho rukou. "No tak ho zbili, že nemohol chodiť na zadných nohách a potom zdochol
my sme mali stále psíka. To sa berie ako člen rodiny," uviedla majiteľka psa Gabriela. Skutok nahlásila na polícii. "Okrem obhliadky miesta činu a fotodokumentácie boli vypočutí svedkovia a vyžiadaná bola Nebreše, správa" uzavrel Džobanik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy