Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Mladé dievčatá chceli spáchať samovraždu. Tragédii sa našťastie predišlo
Zdielať na

Mladé dievčatá chceli spáchať samovraždu. Tragédii sa našťastie predišlo

NITRA / Dve deti chceli spoločne spáchať samovraždu. 13 a 14-ročné dievčatá plánovali skočiť do rieky. Napokon však jedna z nich zavolala na tiesňovú linku.

Kamarátky 13 a 14-ročné dievčatá najskôr podľa informácií televízie JOJ pojedli tabletky. Konkrétne k tomuto mostu v Nitrianskej časti Krškany v blízkosti cyklotrasy. Deti chceli skočiť do rieky. Jedno z dievčat si to však zrejme rozmyslelo a zavolalo na políciu. Okrem polície na mieste zasahovali aj záchranári a obe dievčatá previezli do nemocnice. "Polícia v Nitre koná. Prijali sme trestné oznámenie a vec preverujeme ako podozrenie z protiprávneho konania," ozrejmila Renáta Čuháková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Ide o citlivý prípad a preto viacej informácií nie je možné zverejniť. Podľa psychologičky dievčatá k tomuto mohli viesť viaceré problémy. "Zvyčajne to býva reťazenie ťažkostí niečoho ťažkého alebo čo sa dialo až kým si nevedel poradiť, alebo nájsť cestu von," uviedla Veronika Tóthová, psychologička KAČKO Nitra.

Okolie by nemalo zatvárať oči a všímať si správanie blízkej osoby, alebo kamarátov. Tých varovných signálov, že niečo nie je v poriadku môže byť viacej. "Čokoľvek čo sa vybočuje bežnému správaniu bežným zvyklostiam, ktoré má," dodala Tóthová.

Existujú viaceré linky pomoci, ale dajú sa kontaktovať aj záchranné zložky, tak ako to bolo v tomto prípade. "Som len veľmi rada, že to dopadlo takýmto spôsobom a pomoc bola privolaná," doplnila na záver Tóthová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy