Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Policajti našli po požiari domu telo 67-ročného muža
Zdielať na

Policajti našli po požiari domu telo 67-ročného muža

TRENČÍN / Tragický nález v Trenčíne. Ráno privolali hasičov k požiaru rodinného domu, v ktorom mal byť podľa hlásenia aj majiteľ. Najhoršie obavy sa, žiaľ, naplnili. V silno zadymenom dome našli dôchodcu bez známok života.

​67-ročný Jozef žil sám v staršom rodinnom dome v okrajovej časti Trenčína. V ranných hodinách si ľudia všimli čierny dym stúpajúci z okien. Tušili, že vo vnútri je majiteľ, no ten sa zo zamknutého domu neozýval. Zakrátko ulicu obsadili všetky záchranne zložky. "Po našom príchode bol dom celý zadymený. Nachádzal sa tu brat, ktorý nám oznámil, že pravdepodobne ten jeho brat je vo vnútri. Keď sme vošli do domu, osobu sme hneď našli. Vyniesli sme ju von, odovzdali zdravotníkom a následne sme zlikvidovali požiar," informoval veliteľ zásahu z HaZZ Trenčín Vladimír Bečár.

Zdravotní záchranári muža na mieste oživovali niekoľko desiatok minút, no, žiaľ, bezúspešne. 67-ročný muž sa pravdepodobne udusil splodinami z horenia. Na mieste brat nebohého priznal, že Jozef mal problémy s alkoholom. "Jožka som poznal dlho, aj sme si spolu vypili a tak. On bol dobráčisko, vždy mi pomohol," povedal kamarát nebohého Jozefa. Všetko nasvedčuje tomu, že starší muž sa ešte z posledných síl snažil zo zadymeného domu vyjsť, no to sa mu už, žiaľ, nepodarilo. Našli ho padnutého v chodbe, hneď za vchodovými dverami. "Fajčieval aj vnútri a to sa mu mohlo stať osudným," dodal kamarát.

"Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenie. Bližšie príčiny a okolnosti tejto tragickej udalosti sú predmetom vyšetrovania," uviedla hovorkyňa KR PZ Trenčín Katarína Kuzmová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy