Polojasno
23°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Nebezpečná zrážka vozidla s autobusom. Zranené sú aj malé deti
Zdielať na

Nebezpečná zrážka vozidla s autobusom. Zranené sú aj malé deti

VEĽKÝ LAPÁŠ / Do rodiny s tromi malými deťmi, ktorá cestovala domov, vrazil autobus. Nehoda sa stala včera večer vo Veľkom Lapáši. Podľa doterajších zistení vodič autobusu nedal prednosť. Pri nehode sa zranili sedem a desaťročné dievčatá.

52-ročný vodič stál na tejto zastávke v strede obce. Cestujúci tam nastupovali aj vystupovali. Potom mal pokračovať do susednej obce Malý Lapáš, čiže odbočiť z hlavnej cesty na vedľajšiu. Medzimestský autobus, ktorý viezol aj cestujúcich, vychádzal práve zo zastávky. V tej chvíli išlo po hlavnej ceste osobné auto.

Vodič autobusu si osobné auto zrejme nevšimol. Do vozidla, v ktorom sedela rodina s tromi malými deťmi, vrazil. Po náraze zostala bočná časť auta poškodená, ale aj prasknuté čelné sklo.

Vodič pravdepodobne nedal prednosť oproti idúcemu vozidlu. "Prepravovali sa v ňom dve dospelé a tri maloleté osoby. Poskytli sme im predlekársku pomoc," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Selenec Marián Grman. Ročný chlapček, ktorý sedel v autosedačke, sa pri nehode nezranil. Jeho dve sestry, sedem a desaťročná, skončili spolu s rodičmi v nemocnici.

Po chlapčeka prišli na miesto príbuzní. Povedali nám, že celá rodina bola na oslave a práve išli domov do Nitry. Cestujúci, ktorí sa viezli v autobuse sa nezranili. "Po našom príchode cestujúci svojvoľne vystúpili z autobusu," dodal Grman. Okolnosti zrážky sú v štádiu vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy