Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Tento rok ukončilo svoj život pod kolesami vlaku už 33 ľudí
Zdielať na

Tento rok ukončilo svoj život pod kolesami vlaku už 33 ľudí

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Vlani zahynulo pod kolesami vlaku na Slovensku až 93 ľudí. Vo väčšine prípadov pritom išlo o samovraždy. Žiaľ, úmrtí na železnici u nás pribúda aj v tomto roku. Len v prvých dňoch tohto týždňa zomrelo pod kolesami vlakov 5 ľudí, naposledy v Novom Meste nad Váhom.

Bolo ešte pred svitaním, keď do Nového Mesta nad Váhom vchádzal dvojvozňový osobný vlak z Myjavy. Podľa našich informácií sa niektorým cestujúcim naskytol desivý pohľad. Všimli si, ako zo strany uteká k trati tmavá postava. Následne zacítili náraz a brzdenie vlaku. "Krátko pred piatou hodinou ráno došlo na trati medzi Novým Mestom nad Váhom a Čachticami k stretu vlaku s osobou, ktorá bola stotožnená ako 43-ročný muž z Nového Mesta nad Váhom," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová. 

Všetko nasvedčuje tomu, že muž sa rozhodol pre dobrovoľný odchod zo sveta. Podľa svedkov krátko pred príjazdom vlaku vbehol na trať, kde zostal stáť. Po náraze ležalo telo nehybne medzi koľajnicami. "Žiaľ, muž ťažkým zraneniam podľahol na mieste. Záchranári mu už pomôcť nedokázali," doplnila hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová. 

Podľa obhliadajúceho lekára Milana Prelovského vlak spôsobil mužovi zranenia nezlúčiteľné so životom a bola nariadená súdna pitva. Štatistika smrteľných zranení na slovenských železniciach je alarmujúca. 43-ročný Marián bol v tomto roku už 33. osobou, ktorá tragicky zahynula pod kolesami vlaku. "U rušnovodiča bola vykonaná dychová skúška na alkohol s negatívnym výsledkom. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenie," uzavrela Kuzmová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy