Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Opitý vodič sanitky: Pri prevoze pacienta nafúkal viac ako 2,5 promile
Zdielať na

Opitý vodič sanitky: Pri prevoze pacienta nafúkal viac ako 2,5 promile

ROŽŇAVA / S viac ako dva a pol promile alkoholu v dychu si za volant sadol vodič sanitky a odvážil sa prevážať pacienta. 47-ročný muž strávi noc v cele policajného zaistenia. Opitý vodič mal namierené z Rožňavy do Košíc.

Políciu na podozrivú jazdu sanitného vozidla upozornili okoloidúci vodiči. Dopravní policajti zastavili sanitku takmer okamžite. "Vykonanou dychovou skúškou bola zistená prítomnosť alkoholu v dychu v množstve viac ako 2 promile," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

47-ročný vodič mal jazdiť cez horský priechod Soroška zo strany na stranu. V sanitke sa okrem neho viezol aj záchranár a ležiaci pacient, ktorého prevážali do košickej nemocnice.

Podgurážený vodič sanitky našťastie svojou jazdou nikoho nezranil. Pacienta, ktorého prevážali, mala podľa informácií TV JOJ previezť do nemocnice sanitka s náhradným vodičom. "V rámci firmy pravidelne vykonávame preventívne kontroly zamestnancov na užívanie omamných látok. Je nám veľmi ľúto, že aj napriek našim kontrolám prišlo k uvedenému incidentu," informoval Peter Belanský, hlavný záchranár Lige Star Emergency – západ.

47-ročného vodiča sanitného vozidla vypočúvali policajti až do popoludnia. Následne ho policajná eskorta previezla do cely policajného zaistenia. Bližšie informácie polícia nateraz neposkytuje, prípad má v rukách rožňavský vyšetrovateľ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy