Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajná naháňačka: Vodiča zastavila až streľba
Zdielať na

Policajná naháňačka: Vodiča zastavila až streľba

RÚBAŇ / V katastri obce Rúbaň, v Novozámockom okrese, bolo počuť streľbu z policajnej zbrane. Vodič sa rozhodol nezastaviť policajnej hliadke a skončil na ošetrení v nemocnici.

48-ročného Jozefa dnes (3. apríla) priviezli do novozámockej nemocnice záchranári v sprievode policajtov. Mal mať strelné poranenie ruky a guľka mala vyletieť z policajnej zbrane. Zelené BMW chceli PMJ-čkari zastaviť, šofér však začal unikať. Vodič auta s dunajskostredským evidenčným číslom si to namieril do chotára dedinky Rúbaň.

Zrejme si myslel, že na poľných cestách sa im stratí. Policajti, ktorí mu boli v pätách, sa mu zas zozadu snažili všemožnými prostriedkami signalizovať, aby konečne zastavil. Urobila to až guľka z policajnej zbrane na ďatelinovom poli, niekoľko kilometrov za dedinou. "Okolnosťami vykonaného služobného zákonu sa zaoberá Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR. Akonáhle to procesná situácia dovolí, poskytneme k prípadu viac informácií," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Nitre Viktória Borloková. 

Čo predchádzalo výstrelu a koľko rán sa v chotári ozvalo sa nám zatiaľ nepodarilo zistiť. Unikajúcemu a postrelenému vodičovi pri vchode na urgent novozámockej nemocnice nebolo príliš do reči. Podľa našich informácií 48-ročný Jozef unikal pred políciou nielen preto, že nemal vodičský preukaz, v hre by mali byť aj drogy. "Polícia v Nových Zámkoch začala v tejto súvislosti trestné stíhanie pre trestný čin marenia výkonu úradného rozhodnutia a pre drogovú trestnú činnosť," uzavrela Borloková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy