Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Smrť v koľajisku: Žena bola nepozorná, zachytil ju vlak
Zdielať na

Smrť v koľajisku: Žena bola nepozorná, zachytil ju vlak

TRENČÍN / Na železničnej trati v Trenčíne zachytil osobný vlak ženu prechádzajúcu cez koľajisko. Všetko nasvedčuje tomu, že išlo o nepozornosť s fatálnymi následkami. 47-ročná žena zomrela priamo na mieste.

Tragédia sa stala na jednokoľajovej trati pod hradom Matúša Čáka v Trenčíne. Podľa svedkov žena kráčala po chodníku pretínajúcom koľaje práve v okamihu, keď tadiaľ prechádzal osobný vlak z Trenčianskej Turnej. Chodkyňa si ho údajne nevšimla. "Na železničnom priecestí medzi Trenčianskou Turnou a Trenčínom prišlo počas jazdy vlaku k zrazeniu ženy, ktorá sa neoprávnene pohybovala v koľajisku," uviedla hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Ria Feik Achbergerová.

Ženu po náraze dvojvozňového vlaku odhodilo do vzdialenosti niekoľkých metrov a jej telo zostalo nevládne ležať vedľa trate. Ľudia ihneď privolali pomoc. "Môžem potvrdiť, že sme vyslali záchranárov na pomoc žene, ktorú podľa volania na tiesňovú linku 155 zrazil vlak. Žiaľ, záchranári jej už pomôcť nedokázali," spomenula hovorkyňa Operačného strediska ZZS Alena Krčová.

Rušňovodiča podrobili dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Polícia šetrením zistila, že nebohou je 47-ročná žena z Trenčína. Obhliadajúci lekár nariadil vykonať súdnoznaleckú pitvu. Čo presne sa v osudný okamih na tomto mieste udialo, vyšetruje polícia, ktorá už začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy