Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rodinu pripravil o strechu a 30-tisíc eur. Podvodník pôjde za mreže
Zdielať na

Rodinu pripravil o strechu a 30-tisíc eur. Podvodník pôjde za mreže

VRÚTKY / Príbeh rodiny Martinkovičovcov z Vrútok je už z vysielania TV JOJ známy. Päťčlenná rodina prišla o peniaze, ktoré zaplatila podnikateľovi za urobenie strechy. Dávid Holota si od nich vzal takmer 30-tisíc eur, zhodil im starú škridlu a zmizol. Okresný súd v Martine na neho už vydal príkaz na dodanie do výkonu trestu.

Pred pol rokom bola päťčlenná rodina zúfalá, prekryli strechu celtou. Do domu pršalo a hrozilo, že spadne. Len vďaka dobrým ľuďom je dnes všetko inak. Strechu v hodnote 20-tisíc eur darovala Aliancia obchodníkov so stavebninami. Videli reportáž. "Bolo treba okamžite konať, nebol čas na rozmýšľanie, vzhľadom na to, že sa blížila zima. Múry boli premočené, bolo reálne, že mohlo dôjsť k havárii celého domu," vysvetlil predseda predstavenstva BIGMAT Zdenko Francisty.

​Ešte pred samotnou stavbou strechy veniec vybetónovali Peter Kuciak a Anton Haviar. Od rodiny nevzali ani cent. Súbežne sa rozbehla zbierka vďaka skupine, ktorá pátra po ukradnutých vozidlách. Vianoce deti aj ich rodičia strávili v teple žilinského bytu, právnička, ktorá im poskytla bývanie, im tiež pomáha. Koncom februára strechu dokončili a odovzdali. V dome ich čaká ešte kopec práce, no vyhrnuli si rukávy a čo môžu, si urobia sami.

Nad Dávidom Holotom, ktorý rodinu obral o takmer 30-tisíc eur, ktoré mali z úveru, sa poriadne zmráka. Z podvodu je obvinený aj v prípade Martinkovičovcov, no na krku má toho oveľa viac. Za mreže sa mu veľmi nechce. "Na menovaného vydal Okresný súd v Martine príkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody vo veci trestného činu podvodu," uviedla hovorkyňa KR PZ v Žiline Gabriela Kremeňová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy