Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Podvodník ich pripravil o strechu nad hlavou, rodina žiada o pomoc
Zdielať na

Podvodník ich pripravil o strechu nad hlavou, rodina žiada o pomoc

VRÚTKY / O rodine Martinkovičovcov z Vrútok sme hovorili koncom októbra. Náš štáb sa na miesto vrátil. Strechu 5-členná rodina stále nemá a každý deň žijú v strachu, že ich dom nápory dažďa, vlhka, zimy a snehu do jari nevydrží.

Rodičov 5-ročného Jakuba, 4-ročnej Mie a len ročnej Sofii okradol “podnikateľ” o peniaze z úveru. Mal im urobiť strechu, vzal takmer 29-tisíc eur no nedoniesol ani tehlu. "Dúfam že sa mu to zlo raz vráti," vyjadrila sa majiteľka domu Anežka Martinkovičová. "15-tisíc potrebujú, to je tá hranica, aby z nich neboli bezdomovci," povedal kamarát Pavol Šťastný. Majú necelých 4 000 eur, no tie budú musieť dať na hrubšie celty. "Splácame hypotéku a snažili sme sa ju navýšiť, ale manžel nemá taký príjem," uviedla majiteľka.

Strecha je tak, ako na konci septembra, aj teraz prekrytá iba celtou, múry sú mokré, skrine im už splesniveli. Tečie už aj do detskej izby. "Kúrime tak, ako pred tým, ale budeme musieť robiť úpravy, aby nám zo schodiska neťahala zima," povedala majiteľka. Podnikateľ, ktorý od nich vzal peniaze s nimi nekomunikuje a prípad rieši polícia. Na výsluchy nechodí a keď príde, tak povie, že bez advokáta vypovedať nebude.

Tieto Vianoce budú pre rodinu tie najhoršie, no človeka, ktorému poctivo zaplatili to zjavne vobec netrápi. "Ja sama neviem, čo bude zajtra. Modlím sa za každý suchý deň," vyjadrila sa majiteľka. "By som bol šťastný aj keby mi niekto starú strechu dal a nevie čo s ňou," povedal majiteľ Marián Šťastný. Zúfalá rodina žiada o pomoc, pripieť môže ktokoľvek na číslo účtu: SK 52 1111 0000 0014 9303 2004. "Oni žiadajú stavebné firmy, kludne im môžete prispieť materiálom, či už to bude plech, krov alebo firma, ktorá vybetónuje veniec," dodal ich kamarát.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy