Jasno
10°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
V rieke Laborec v Michalovciach našli telo 46-ročnej ženy
Zdielať na

V rieke Laborec v Michalovciach našli telo 46-ročnej ženy

MICHALOVCE / V nedeľu, 20. marca, popoludní našli v rieke Laborec v meste Michalovce nehybné telo 46-ročnej ženy. Ľudia si najprv mysleli, že osoba skočila z mosta, no vyšetrovanie to nepotvrdilo. Žena pravdepodobne spadla do vody pri neďalekom obchodnom centre.

​Telo plávalo na hladine. Všimol si ho náhodný okoloidúci. Okamžite privolal záchranné zložky. "Po prezlečení jeden príslušník zišiel dole k hladine a pomocou bidla a lana pritiahol osobu na breh," informoval veliteľ zásahu HaZZ Michalovce Ján Kalanin. Osoba pri sebe nemala žiadny doklad totožnosti. Po chvíli sa zistilo, že ide o obyvateľku Michaloviec, ktorá využívala služby miestnych sociálnych zariadení.

"V popoludňajších hodinách bolo na vodnej hladine rieky Laborec v Michalovciach nájdené telo 46-ročnej ženy bez známok života," uviedla hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová. Obhliadajúci lekár potvrdil, že telo sa vo vode dlho nenachádzalo. Žena mohla mať zdravotné ťažkosti alebo mohla byť pod vplyvom rôznych látok. "Obhliadajúci lekár na mieste predbežne vylúčil cudzie zavinenie a nariadil vykonanie zdravotno-bezpečnostnej pitvy," pokračovala Mésarová.

Žena zrejme spadla do vody nešťastnou náhodou. V blízkosti rieky sa totiž podľa svedkov pohybovala pravidelne, no teraz je jej hladina vyššie ako obvykle. "Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre podozrenie z trestného činu usmrtenia. Bližšie okolnosti tejto tragickej udalosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," dodala hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy