Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Prípad mŕtveho dieťaťa v Petržalke vyšetrujú ako vraždu
Zdielať na

Prípad mŕtveho dieťaťa v Petržalke vyšetrujú ako vraždu

BRATISLAVA / Susedia si nevedia vysvetliť tragédiu v Petržalskom paneláku. Podľa policajného vyšetrovania všetko nasvedčuje tomu, že išlo o rodinný konflikt. O život prišiel muž, jeho sestra a jej syn. Čo sa ale presne odohralo za múrmi bytu na Vyšehradskej ulici, známe nie je.

​Všetko sa to začalo smrťou 27-ročného muža, ktorý vypadol z okna krátko po 10-tej hodine ráno. Vážnym zraneniam podľahol po prevoze do nemocnice. Jeho totožnosť zatiaľ nebola známa, keďže pri sebe nemal doklady. Odkiaľ skočil, sa nepodarilo zistiť dlhé hodiny. "Vzhľadom na neprítomnosť viacerých obyvateľov bytového domu bolo preverovanie časovo náročnejšie," vysvetlil hovorca KR PZ v Bratislave Michal Szeiff. "Najskôr sa vykonávajú úkony toho charakteru, aby sa zistili osoby, ktoré môžu stotožniť tú osobu. Čiže za radom byt po byte musí policajt kontaktovať osoby a zisťovať totožnosť," uviedla expertka na trestné právo Lucia Kurilovská.

Zhruba o päť hodín neskôr mala z okna vypadnúť aj jeho staršia sestra. Podľa informácií TV JOJ mala mať na tele viaceré bodné poranenia a jej telo dopadlo hneď vedľa policajnej hliadky a len o pár centimetrov minulo policajta. "Vo vzťahu k pádu 39-ročnej ženy bolo začaté trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia," informoval Szeiff. Pomocou dronu objavili stoličku pri okne a ohnuté ochranné hroty pre vtáky na parapete. To najhoršie prišlo až po tom, čo vstúpili do vytipovaného bytu. V ňom sa nachádzalo bezvládne telo 9-ročného chlapca, ktorý mal taktiež bodné rany.

"Vo vzťahu k nálezu tela 9-ročného chlapca bez známok života v priestoroch jedného z bytov, začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy," dodal Szeiff. Polícia argumentuje tým, že po prvom páde neexistoval zákonný dôvod na otvorenie jedného z bytov. "Predpokladám, že všetky úkony, ktoré mohli robiť, tak aj uskutočňovali. Keďže tam boli isté prekážky, je ťažké povedať, či mali konať behom hodiny alebo ôsmich hodín," povedala Kurilovská. Vyšetrovanie ukázalo, že išlo o rodinnú tragédiu. Policajti na mieste strávili dlhé hodiny až do neskorého večera.

Viac než desiatka policajtov na mieste zisťovala, čo sa udialo v inkriminovanom byte na piatom poschodí. Policajti na ulici odchytávali susedov a pýtali sa na bližšie detaily. Prehľadali taktiež auto muža. Na mieste bol aj šéf krajskej polície či kriminálky. Krátko po 18-tej na miesto dorazil kriminálny technik, za ním aj ďalší príslušníci polície so špeciálnym 3D skenerom, ktorý má za úlohu zmapovať byt.

Polícia tak v najbližších dňoch bude zisťovať, kto na koho zaútočil a čo stálo za pádom súrodencov z okna. Jedna z vyšetrovacích verzií je, že muž zniesol zo sveta maloleté dieťa, potom vyskočil z okna a keď žena uvidela tragédiu, tak si siahla na život aj ona. Vzala do ruky nôž, niekoľkokrát sa bodla a potom z piateho poschodia vyskočila aj ona. Polícia vylúčila, že by v byte bola ďalšia, teda štvrtá osoba.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy