Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tragédia na trati: Keď zbadal dievča v koľajisku, bolo už neskoro
Zdielať na

Tragédia na trati: Keď zbadal dievča v koľajisku, bolo už neskoro

LIČARTOVCE / Tragicky sa v nedeľu, 20. marca, skončila zrážka mladého dievčaťa s osobným vlakom. Keď rušňovodič zbadal osobu v koľajisku, bolo už neskoro. Či išlo o nešťastnú náhodu alebo úmyselné konanie s osobnou tragédiou, to preveruje polícia. Dievča malo len 16 rokov.

Stalo sa to na koľaji číslo jeden, stovky metrov od železničnej zastávky v Ličartovciach. Bola už tma, keď sa po koľajisku pohybovala mladá dievčina. "Včera o pol ôsmej večer v Ličartovciach prišlo k zrazeniu civilnej osoby, ktorá sa neoprávnene pohybovala v koľajisku," informovala Ria Feik Achbergerová, hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky. 

Stret s vlakom bol pre mladú dievčinu tragický. "Môžem potvrdiť zásah záchranárov, ktorých sme vyslali na pomoc zranenej osobe," informovala Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky. "16-ročná dievčina pri zrážke s osobným vlakom utrpela zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Doprava bola na danom úseku koľaje prerušená na viac ako tri hodiny. Približne pol hodinu po nešťastnej udalosti bol daný súhlas na prejazd vlakov po tretej koľaji, avšak so zníženou rýchlosťou. "Kvôli udalosti boli odrieknuté vlaky v úseku Ličartovce - Prešov a v úseku Prešov - Košice," uviedla Feik Achbergerová.

Či to bolo nešťastná náhoda, alebo úmyselné konanie s osobnou tragédiou to preveruje polícia. Rušňovodič bol podrobený dychovej skúške, jej výsledok bol negatívny. Polícia vedie v prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. "Vzhľadom na citlivosť prípadu, nie je vhodné k nemu poskytnúť bližšie informácie," uzavrela Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy