Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po nezvestnom Marošovi pátrali na brehoch Dunaja v Čunove
Zdielať na

Po nezvestnom Marošovi pátrali na brehoch Dunaja v Čunove

BRATISLAVA/ČUNOVO / Už dva mesiace je nezvestný 19-ročný tínedžer z bratislavskej Dúbravky. Pátranie po ňom neprestáva. Pohotovostné tímy, ako aj dobrovoľníci sa najnovšie presunuli k vode do Čunova. Sú totiž indície, že by mohol byť práve v tejto lokalite.


"Pátraciu akciu máme rozdelenú na tri oblasti, tri úseky. Celkovo popri Dunaji to vychádza 10 kilometrov od prvého úseku, ktorý máme prehľadávať," opísal Bruno Hauer, hovorca pohotovostného pátracieho tímu. 19-ročný Maroš odišiel z domu ešte v polovici januára okolo štvrtej hodiny ráno s tým, že ide do práce. Od toho dňa má vypnutý telefón a rodina o ňom nič nevie.

Po tínedžerovi neustále pátrajú

Spočiatku prehľadávali lokality okolo bydliska, neskôr sa na základe indícií presunuli aj k vode. Len minulú nedeľu našli na brehu Dunaja pri vodnom diele Čunovo čierny ruksak, ktorý by mal podľa informácií TV JOJ patriť nezvestnému chlapcovi. Na mieste boli okrem policajtov a pohotovostného tímu aj hasiči s člnmi. Chlapca však nenašli.

Po Marošovi začali 18. marca opäť pátrať. Tentoraz prehľadávali brehy rieky Dunaja v Čunove a vo vzduchu boli aj drony. Zároveň ďalšie tímy prehľadávali brehy. Na jednom úseku spozorovali na vodnej hladine niečo zvláštne. Bolo to niekoľko metrov od brehu. Napriek tomu, že to preleteli s dronom, privolali si na pomoc aj mužov s člnom. Na pátraní sa zúčastnilo asi 25 ľudí. Žiaľ, Maroša nenašli, no v pátraní budú pokračovať aj naďalej. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy