Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tragická nehoda: Pri čelnej zrážke dvoch áut zomrela 49-ročná vodička, šofér druhého vozidla bojuje o život
Zdielať na

Tragická nehoda: Pri čelnej zrážke dvoch áut zomrela 49-ročná vodička, šofér druhého vozidla bojuje o život

NITRA / Tragická nehoda sa stala v utorok, 14. marca, popoludní na ceste medzi Vrábľami a Veľkým Lapášom. Pri čelnej zrážke dvoch áut zomrela 49-ročná vodička. 27-ročný šofér druhého vozidla sa zranil ťažko a bojuje o život.

Nehoda sa stala tesne za zákrutou. 49-ročná vodička pravdepodobne dostala šmyk a s autom prešla do protismeru. Cesta bola mokrá a oproti išlo vozidlo, ktoré riadil 27-ročný vodič. Autá do seba vrazili čelne. Vozidlá po zrážke vyleteli z cesty a skončili v priekope.

Okoloidúce vozidlá okamžite zastavili a snažili sa zraneným vodičom pomôcť. Na miesto už zakrátko prišli aj záchranári, polícia a hasiči. "Po príchode na miesto bolo zistené, že sa jedná a nehodu dvoch áut, v ktorých sa nachádzala jedna a jedna osoba," povedal veliteľ zásahu Marián Tomovič. 

Vodičke jedného zo zdemolovaných áut záchranári už pomôcť nedokázali a zrážku neprežila. "Jedna osoba bola zakliesnené a vyprostená z osobného auta," dodáva Marián Tomovič. Vodiča druhého auta záchranári previezli do nemocnice. Pri nehode sa zranil ťažko. "Okolnosti dopravnej nehody, miera zavinenia a príčina sú predmetom vyšetrovania dopravnej polície v Nitre," povedala nitrianska policajná hovorkyňa Viktória Borloková.

Obe autá boli po zrážke totálne zdemolované. Policajti, na mieste zaisťovali stopy a na pomoc prizvali aj znalca z odboru dopravy. "Prípadné požitie alkoholu u zraneného vodiča bude zisťované odberom krvi a u nebohej vodičky bola nariadená pitva," vyjadrila sa Viktória Borloková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy