Zatiahnuté
12°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Niekto úmyselne podpálil auto zaparkované pred panelákom. Majiteľ v tom vidí konkurenčný boj
Zdielať na

Niekto úmyselne podpálil auto zaparkované pred panelákom. Majiteľ v tom vidí konkurenčný boj

TOPOĽČANY / V Topoľčanoch niekto úmyselne podpálil auto zaparkované pred panelákom. Obrovské plamene poškodili aj vedľa stojace vozidlo. Podpálené auto patrí miestnemu podnikateľovi a ten si myslí, že môže ísť o konkurenčný boj.

Požiar vypukol pred panelákom neďaleko centra Topoľčian okolo polnoci. Obyvateľov zobudilo strieľanie pneumatík, v tej chvíli už bolo v plameňoch staršie vozidlo. Von vybehol aj majiteľ, no už nevedel urobiť nič. Oheň už šľahal do výšok. "Ja som vybehol von z paneláku a začal som hasiť, ale to už bolo bez záchrany," vyjadril sa majiteľ auta. Aj napriek okamžitému zásahu hasičov auto zhorelo do tla. Rovnako bolo poškodené aj vozidlo, zaparkované vedľa. Už na mieste vyšetrovatelia zistili, že auto niekto podpálil úmyselne.

"Neznámy páchateľ polial vozidlo neznámou horľavou tekutinou a zapálil ho," uviedla hovorkyňa KR PZ v Nitre, Viktória Borloková. "Jediné, čo mi z tohto všetkého vyplýva, je konkurenčný boj. Nemyslím, že to má súvis v mojou osobou ako takou," vyjadril sa majiteľ auta. Muž podniká v stavebníctve. Tri dni predtým, ako bolo auto podpálené, sa mu pokúsili vlámať aj do firmy. Nedokáže si vysvetliť, prečo to niekto robí. Vchodové dvere boli vylomené okolo jednej hodiny.

Muž má auto po požiari zničené, vyzýva prípadných svedkov ak by vedeli poskytnúť informácie, aby kontaktovali políciu. "Myslel som, že takéto zastrašovacie praktiky sa už nevykonávajú," dodal majiteľ auta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy