Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Škrtil ženu a hádzal do nej mikrovlnku. Násilník putuje do väzby
Zdielať na

Škrtil ženu a hádzal do nej mikrovlnku. Násilník putuje do väzby

PRIEVIDZA / Vo výpise z registra trestov má celú paletu trestných činov. Najnovšie zaútočil na matku svojho dieťaťa. 35-ročný muž z Prievidze sa jej vyhrážal, škrtil ju a hádzal do nej taniere aj mikrovlnku.

Počas eskortovania na súd bol pokojný. Dva dni dozadu sa však podľa doterajších zistení správal ako zmyslov zbavený. Terčom jeho útoku sa stala jeho družka."Ženu mal najskôr viackrát udrieť do oblasti hlavy a tváre," ozrejmila Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne. 

Žene, ktorá mu porodila dieťa neustále nadával a vyhrážal sa jej zabitím. Snažil sa ju trafiť rôznymi predmetmi. "Po žene mal hádzať takmer všetko, čo mu prišlo pod ruku. Taniere, hrnce a dokonca po žene mal hodiť aj mikrovlnnú rúru. Následne k nej mal pristúpiť, škrtiť ju oboma rukami pod krkom a vyhrážať sa jej so slovami ,,zabijem ťa, raz ťa určite zabijem,“ dodala Kuzmová.

Jeho besnenie zastavili až policajti. Jeho družka utrpela také zranenia, že ju museli hospitalizovať v nemocnici. Útočník skončil v cele. "Bola s ním vykonaná dychová skúška, ktorá skončila s výsledkom 2,40 promile alkoholu," doplnila Kuzmová. 

Muž mal problémy so zákonom aj v minulosti. Bol 9 krát súdne trestaný. "Bol viackrát súdne trestaný okrem iného za zločin znásilnenia a vydierania," povedal Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne. "Nevypovedal, iba povedal, že mu je to ľúto," doplnil Tarabus. 

Sudkyňa rozhodla veľmi rýchlo. Poslal ho do vyšetrovacej väzby. "Obvineného vzal súd do väzby, pretože by pri ponechaní na slobode mohol pokračovať v trestnej činnosti," dodal Tarabus.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy