Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Nočná tragédia: 62-ročný muž zahynul pri požiari domu
Zdielať na

Nočná tragédia: 62-ročný muž zahynul pri požiari domu

ŠTIAVNIK / Včera v noci v obci Štiavnik v okrese Bytča začal horieť rodinný dom. Požiar žiaľ neprežil 62 ročný Pavol, jeho 84 ročná mama je vo vážnom stave hospitalizovaná v Žilinskej nemocnici.

V rodinnom dome, kde spoločne žila matka a jej dvaja synovia, začalo horieť pred polnocou. Vendelín doma nebol, jeho brat Pavol áno. "V priestoroch rodinného domu bol nájdený 62-ročný muž, žiaľ, už bez známok života," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

V suteréne domu okrem Pavla, ktorému aj napriek resuscitácii už nedokázali pomôcť, našli hasiči aj jeho mamu. 84-ročnú Veroniku z domu vytiahli záchranári a previezli ju do nemocnice. "Pacientku sme prijali na urgentnom príjme. Má poškodené dýchacie cesty splodinami horenia s vysokou hladinou oxidu uhoľnatého v krvi. Pacientka je hospitalizovaná na oddelení anestéziológie. Zatiaľ je stabilizovaná," reagovala hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Lenka Záteková.

Dedinčanov nočná tragédia zasiahla. Žili veľmi skromne. Susedia sa im snažili pomáhať, častokrát im vešali jedlo na plot. Na udalosť reagoval aj obyvateľ Štiavnika: "Je nám to ľúto. Boli dobrí susedia, stará babka a jej dvaja synovia." Policajná hovorkyňa dodala, že bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy