Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Odsúdený, ktorý pred 16 rokmi brutálne zavraždil mladú Katku, sa postavil pred súd. Rozhodovalo sa o jeho podmienečnom prepustení
Zdielať na

Odsúdený, ktorý pred 16 rokmi brutálne zavraždil mladú Katku, sa postavil pred súd. Rozhodovalo sa o jeho podmienečnom prepustení

BANSKÁ BYSTRICA / Odsúdený vrah, ktorý po vykradnutí herne brutálne pripravil o život mladučkú krupierku Katku z Lučenca, sa v pondelok 27. februára postavil pred banskobystrický súd. Ten rozhodoval o jeho podmienečnom prepustení. Róbert však prekvapivo pred sudkyňou svoju žiadosť stiahol.

Róbert Ďurina si odpykáva právoplatný dvadsaťjeden a pol ročný trest za brutálnu vraždu Kataríny z Lučenca. Teraz sa chce dostať na slobodu, súd požiadal o podmienečné prepustenie. Mladučká krupierka mala tesne pred svadbou, no bola v zlom čase na zlom mieste. O život ju pripravil muž, ktorý kradol v lučeneckej herni, kde pracovala. Jej dobité, dobodané telo našli v kríkoch za obcou Tomášovce pred 16 rokmi. "Potom ju škrtil škrtidlom, nastriekal jej do tváre slzotvorný plyn," informoval bývalý riaditeľ KR PZ Banská Bystrica Marián Slobodník.

O Ďurinovom podmienečnom prepustení rozhodol Okresný súd po prvýkrát už minulé leto. Nariadil mu 7-ročnú skúšobnú lehotu. Prokurátor však s prepustením nesúhlasil. "Vzhľadom na kriminálnu minulosť odsúdeného sa jeho resocializačná prognóza javí ako menej priaznivá a hrozí riziko recidívy trestnej činnosti," vysvetlil hovorca KP Banská Bystrica Ivan Vozár. Krajský súd preto na jeseň nariadil vypracovanie psychologického znaleckého posudku. "Uznesenie Okresného súdu ako predčasné zrušil a uložil mu povinnosť, aby vo veci znova konal a rozhodol," povedal hovorca KS Banská Bystrica Vladimír Černota.

Po vypracovaní posudku mal teraz Okresný súd rozhodnúť o žiadosti nanovo, prekvapivo z toho nič nebolo. "Odsúdený s ohľadom na závery znaleckého posudku na podanom návrhu netrval a svoju žiadosť o podmienečné prepustenie zobral späť," dodal Černota. Medzi podmienkami bol monitorovací náramok, s čím odsúdený nesúhlasil. Po stiahnutí žiadosti ho odviezli späť do väznice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy