Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Chodkyňu na priechode zachytilo auto. Zraneniam na mieste podľahla
Zdielať na

Chodkyňu na priechode zachytilo auto. Zraneniam na mieste podľahla

DRIENOVEC (OKR. KOŠICE) / Všetky záchranné zložky zasahovali 26. februára večer na hlavnom ťahu pri obci Turňa nad Bodvou v okrese Košice – okolie. Došlo tam ku tragickej dopravnej nehode, pri ktorej prišla o život 70-ročná chodkyňa. Napriek obrovskej snahe okoloidúcich a záchranárov sa ju, žiaľ, nepodarilo oživiť.

Žena mala vystúpiť z autobusu a chcela prejsť krížom cez cestu. To sa jej ale už nepodarilo. Seniorka prechádzala cez riadne označený priechod pre chodcov, keď do nej narazilo auto. Náraz bol taký silný, že ženu odhodil niekoľko metrov od miesta zrážky. Okamžite jej na pomoc pribehli cestujúci z autobusu a okoloidúci vodiči, ktorí ju oživovali do príchodu záchranárov.

70-ročnú ženu sa ale, žiaľ, nepodarilo oživiť ani profesionálom. Na mieste utrpela zranenia nezlučiteľné so životom. Podľa  informácií TV JOJ vodič auta, ktorý chodkyňu zrazil, bezprostredne po nehode tvrdil, že si ju nevšimol. Ku nehode došlo už za tmy a seniorka na sebe nemala žiadny reflexný prvok. Polícia neustále apeluje na chodcov aby najmä pri zníženej viditeľnosti nosili reflexné oblečenie, prípadne mali na sebe reflexné prvky, ktoré polícia chodcom aj rozdáva. V prípade tejto nehody začal vyšetrovateľ trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy