Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vrah, ktorý pred 15 rokmi brutálne zavraždil mladú ženu, by mohol ísť na slobodu
Zdielať na

Vrah, ktorý pred 15 rokmi brutálne zavraždil mladú ženu, by mohol ísť na slobodu

BANSKÁ BYSTRICA / Muž, ktorý pred 15-timi rokmi brutálne zavraždil mladučkú krupiérku Katku z Lučenca, sa chce dostať na slobodu. Róbert Ďurina si odpykáva 21 a pol ročný trest, no z väzenia by sa po rozhodnutí súdu mohol dostať skôr. Okresný súd v Banskej Bystrici už síce Róberta podmienečne prepustil, no všetko ešte môže zvrátiť sťažnosť prokurátora.

Ešte viac ako 6 rokov mal sedieť za mrežami, no teraz reálne hrozí, že sa na slobodu dostane skôr. Za vraždu mladučkej krupierky Katky si mal Róbert Ďurina odpykať 21 a polročný trest. No požiadal o podmienečné prepustenie. Okresný súd v Banskej Bystrici jeho žiadosti vyhovel. "Zároveň bola uložená skúšobná doba 7 rokov, ochranný dohľad 3 roky," povedal hovorca Krajského súdu Banská Bystrica Vladimír Černota. 

Ďurina aj napriek tomu nateraz zostáva stále vo väzení. Jeho cestu na slobodu môže ešte zmariť prokurátor. Rozhodnutie okresného súdu nie je právoplatné, prokurátor podal sťažnosť o ktorej bude rozhodovať krajský súd. "Prokurátor podal sťažnosť, pretože hrozí recidíva," uviedol hovorca Krajskej prokuratúry v Banskej Bystrici Ivan Vozár. 

Prípad brutálnej vraždy otriasol juhom stredného Slovenska pred 15 rokmi. Krupiérka Katka mala tesne pred svadbou. Jej brutálne dobité a dobodané telo našli v kríkoch pri obci Tomášovce. Doplatila na to, že v osudnú noci robila v lučeneckej herni, ktorú Ďurina prepadol. Ukradol 200-tisíc korún, ktoré doteraz nenašli. "Poškodenú niekoľkokrát udrel do tváre a neskôr ju škrtil, do tváre jej nastriekal slzotvorný plyn," povedal bývalý riaditeľ KR PZ Banská Bystrica Marián Slobodník. 

Na stopu vraha kriminalistov naviedli odtlačky pneumatík, ktoré našli v poli. Išlo o dodávku, ktorú si odsúdený požičal. Hoci ju po vražde vyčistil, našli v nej Katkinu krv. "Boli zaistené viaceré stopy," uviedol prokurátor Rastislav Remeta. 

Ďurina počas pôvodného procesu vinu popieral. Katkina rodina dúfala, že dostane doživotie. Jej mama niekoľko rokov po procese zomrela od žiaľu. "Neviem ako sa mu pozriem do očí, žiadne doživotie, vysoký trest, nech trpí ako trpela ako moja dcéra," povedala v minulosti Katkina mama. Odsúdený Ďurina dostal za mreže aj svoju bývalú priateľku. 4 roky po vražde ju označil za komplicku a súd jej vymeral niekoľkoročný trest za pomoc pri lúpeži.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy