Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sexuálneho násilia sa dopustil na matke svojich detí. Dcéra sa ho pokúšala zastaviť
Zdielať na

Sexuálneho násilia sa dopustil na matke svojich detí. Dcéra sa ho pokúšala zastaviť

ZEMPLÍN / Na matke svojich detí sa mal dopustiť sexuálneho násilia. Skutok zastavila dcéra, ktorá počula volanie o pomoc. Aj keď sa podľa poškodenej správanie údajného agresora zmenilo k lepšiemu, súdny proces to zvrátiť nedokáže. Prokurátor muža obžaloval a hrozí mu 15 ročný trest.

Bezprostredne po skutku policajti mužovi obmedzili osobnú slobodu a skončil za mrežami cely policajného zaistenia. Matka jeho detí tvrdí, že sa ju pokúsil znásilniť. Bránila ju dcéra.

"V tom pribehla z detskej izby moja dcéra. Skočila mu na chrbát a začala ho päsťami udierať do chrbta," hovorí poškodená.

Skutok nekomentoval. Sudca mu zakázal kontaktovať poškodenú a väzbu nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka. Policajti vyšetrovanie ukončili a prokurátor muža obžaloval zo zločinu sexuálneho násilia. Podľa poškodenej sa jeho správanie výrazne zmenilo k lepšiemu. Expertka ale vysvetľuje, že to súdny proces nezvráti, pretože ide o skutok, kde sa súhlas poškodenej na stíhanie nevyžaduje.

"Je možné len to, aby v rámci hlavného pojednávania vypovedala o všetkých týchto skutočnostiach, aj o tom, ako sa zmenil, ako sa stará o deti," uviedla Lucia Kurilovská, expertka na trestné právo.

Muž sa zo skutku bude zodpovedať pred sudcom. V prípade dokázania viny môže za mrežami skočiť až na 15 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy