Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Rodina prišla o svoje skromné bývanie. Večer po zakúrení v piecke príbytok zničili plamene
Zdielať na

Rodina prišla o svoje skromné bývanie. Večer po zakúrení v piecke príbytok zničili plamene

MNÍŠEK NAD HNILCOM / Hasiči mali v noci na Spiši poplach. Vyrazili teda do Mexika - tak sa totiž nazýva osada v Mníšku nad Hnilcom. Ich pomoc potreboval majiteľ drevenej chatrče. Príbytok mu zasiahli plamene z piecky.

Nepríjemný pohľad sa naskytol mníšanským dobrovoľným hasičom keď dorazili do osady. Už pri výjazde vedeli, že bude zle. Na ceste pomáhať boli aj profesionáli z Gelnice. "Už pred príchodom na miesto bolo vidieť z dediny žiaru. Po našom príchode na miesto udalosti, obydlie sa už nachádzalo v poslednom štádiu horenia," povedal Peter Rusnák, veliteľ DHZ Mníšek nad Hnilcom. 

Noc v chatrči trávil iba jej majiteľ. Jeho družka s deťmi bola pri rodičoch. Začalo to priložením do piecky. "Večer začína zima, tak som priložil do pece. Tam jak je rúra, som si všimol, že začína horieť. Tak hneď som vodu s vedrom tam dal," uviedol majiteľ chatrče Ondrej Hlaváč. Potom Oliver utekal do studne naplniť vedro. Kým sa vrátil, celá chatrč už bola v plameňoch. Po suchom dreve sa oheň veľmi rýchlo šíril. Profi aj dobrovoľní hasiči spojili sily a zvyšky chatrče do hodiny uhasili. Mladá rodina s dvomi deťmi tak prišla kompletne o všetko. Mäso v mrazáku našli hasiči upečené, vplyvom sálavého tepla. "K evakuácií nedošlo, nakoľko v objekte sa počas vzniku požiaru nikto nenachádzal," dodal Rusnák. 

Podľa veliteľa zásahu HaZZ Gelnica Miroslava Kopáča sa horiace časti strechy rozobrali a následne boli zalievané. "Na miesto bol privolaný aj zisťovateľ príčin požiaru. počas zásahu nikto neutrpel zranenia," doplnil Kopáč. Oliver iba pred pár dňami dostal sociálne dávky. Tie mal v hotovosti doma. Zvýšilo mu približne 200 eur, tie zhoreli. Na otázku, z čoho bude Hlaváč žiť, odpovedal, že má ešte matku aj otca. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy