Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Razia v hlavnom meste: V ubytovni na Vajnorskej zasahovali desiatky policajtov
Zdielať na

Razia v hlavnom meste: V ubytovni na Vajnorskej zasahovali desiatky policajtov

BRATISLAVA / V utorok, 21. februára, pred piatou hodinou ráno zasahovala štátna, mestská a cudzinecká polícia so psovodmi na Vajnorskej ulici v Bratislave v ubytovni.

Akcie sa malo zúčastniť 66 policajtov z hraničnej a cudzineckej polície, poriadkovej polície Policajného zboru a Mestskej polície Bratislava. V ubytovni bývajú prevažne cudzinci, podľa informácií TV JOJ mali predviesť niekoľko osôb. Aktuálne tam má bývať viac ako 200 ľudí, množstvo z nich sú štátni príslušníci tretích krajín a časť z nich sú občanmi Slovenskej republiky. 

"Príslušníci Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Bratislava v súčinnosti s príslušníkmi Krajského riaditeľstva Policajného zboru Bratislava a Mestskou políciu Bratislava vykonali dnes (21.02.2023) v bratislavskej ubytovni bezpečnostno – represívnu akciu. Tá bola zameraná najmä na kontrolu oprávnenosti pobytu štátnych príslušníkov tretích krajín, kontrolu dodržiavania pobytového režimu a plnenie povinností cudzincov. Taktiež na kontrolu miest a objektov s predpokladaným výskytom pobytu štátnych príslušníkov tretích krajín, ktorí sa zdržiavajú na území Slovenskej republiky neoprávnene," informuje vo vyjadrení policajná hovorkyňa Denisa Bárdyová.

Ďalej informuje, že policajti skontrolovali štátnych príslušníkov tretích krajín zo Srbskej republiky, Ukrajiny, Gruzínska a Bosny a Hercegoviny a Slovenskej republiky. Na ubytovni bol zistené podozrenia z neoprávneného pobytu dvoch štátnych príslušníkov Gruzínska. "Policajti ich predviedli na oddelenie mobilnej jednotky Policajného zboru na ďalšie konanie. Na úseku cudzineckého režimu bolo zistených 14 priestupkov, za ktoré boli cudzincom uložené blokové pokuty," dodáva. 

Len pred pár dňami, 17. februára, vykonávali policajti podobnú akciu v centre Bratislavy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy