Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Veľká razia v Starom meste: V ubytovni zasahovali desiatky policajtov
Zdielať na

Veľká razia v Starom meste: V ubytovni zasahovali desiatky policajtov

BRATISLAVA / Desiatky policajtov vo večerných hodinách zasahovali v centre hlavného mesta. Obsadili budovu v ktorej už dlhšie bývajú cudzinci. Ťažkoodenci so psami sa pohybovali nielen v nej, ale aj jej okolí.

Cudzinecká polícia v súčinnosti s bratislavskou mestskou políciou zasahovali vo večerných hodinách v bratislavskom Starom meste. Podľa informácii TV JOJ, v ubytovni má bývať veľa cudzincov. Väčšina z nich má niekoľko rokov pracovať na Slovensku.

Už dlhšiu dobu sa mali obyvatelia z okolia sťažovať na niektorých ľudí z ubytovne. Tí údajne mali byť hlavne v nočných hodinách hluční a robiť rozruch. "Mestská polícia Bratislava poskytla policajnému zboru spoluprácu pri zabezpečovaní verejného poriadku, počas akcie zameranej na kontrolu cudzích štátnych príslušníkov v ubytovacom zariadení na Moskovskej ulici," povedala hovorkyňa mestskej polície v Bratislave Barbora Krajčovičová. 

Policajti kontrolovali, či niektorí nepoužívajú falošné alebo pozmenené cestovné doklady. Na ubytovni nebol zistený neoprávnený pobyt ani nelegálne sa zdržiavajúca osoba.  "Cieľom akcie bolo aj odhaliť osoby, ktoré by mohli predstavovať ohrozenie bezpečnosti štátu, verejného poriadku alebo zdravia. V rámci akcie sa policajti zamerali aj na odhaľovanie, objasňovanie a prejednávanie priestupkov a iných správnych deliktov, zisťovanie informácií o páchaní trestnej činnosti súvisiacej s neoprávneným pobytom alebo inej trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa Prezídia policajného zboru Denisa Bárdyová. Podobné kontroly plánujú policajti vykonávať aj v blízkej dobe.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy