Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Známa tvár bratislavského podsvetia smeruje za mreže. S ním aj policajt z Krajskej kriminálky
Zdielať na

Známa tvár bratislavského podsvetia smeruje za mreže. S ním aj policajt z Krajskej kriminálky

BRATISLAVA / Známa tvár bratislavského podsvetia s prezývkou Jašter smeruje za mreže. S ním aj policajt z Krajskej kriminálky, po ktorého si prišli kukláči. Drogová kauza Koloseum mala pokračovanie. Zatiaľ čo ich Špecializovaný trestný súd do väzby neposlal, Najvyšší súd v pondelok 20. februára všetko zvrátil. Väzenskej cele sa vyhla iba 78-ročná matka údajnej hlavy skupiny. Do biznisu mala byť pritom zapletená jeho najbližšia rodina.

​​Kukláči udreli na drogový gang počas akcie Koloseum. Obvinených skončilo 13 ľudí. Vinia ich z predaja kíl kokaínu či pervitínu. Údajnej skupine mal šéfovať Miloslav Nikolov, ktorého zadržali v srbskom Belehrade. Do biznisu má byť zapletená aj jeho súčasná manželka, dve deti či dokonca jeho 78-ročná matka. "Ide o veľké predaje. Bola zadokumentovaná činnosť, pri ktorej dochádzalo k obchodovaniu s kokaínom a metamfetamínom," informoval prokurátor Michal Šúrek. Skupine mal pomáhať aj policajt bratislavskej kriminálky Roman Fačkovec či známa tvár drogového podsvetia Michal Blažiček alias Jašter.

Dvojicu a rovnako Nikolovovu manželku ani jeho 78-ročnú matku sudca Špecializovaného trestného súdu minulý týždeň do väzby nevzal. Čakalo ich tak druhé kolo na Najvyššom súde. "Keď sa tak na mňa pozeráte, zdá sa vám to pravda? Nič, nič, nič. Neviem na základe. Neviem si to vysvetliť," vyjadrila sa obvinená Božena. Podľa obvinení mala byť zapletená do biznisu takým spôsobom, že otvárala auto, ktoré fungovalo ako mŕtva schránka. Odberatelia si do kufra prišli po drogy a v kufri na oplátku nechali peniaze. Senát nakoniec zrušil rozhodnutie Špeciálu a všetkých poslal do väzby. Výnimkou bola iba 78-ročná Nikolovova matka, a to len pre jej vysoký vek a zlý zdravotný stav. 

"Prečo by som mala ísť, nič som neurobila," dodala Božena. Podľa sudcu je proti skupine množstvo dôkazov a nie sú to len výpovede svedkov. V spise figurujú aj kamerové záznamy, sledovania či odposluchy. Policajt z Krajskej kriminálky Roman Fačkovec si však rozhodnutie nevypočul. Ospravedlnil sa pre chorobu. Medzičasom si už podal žiadosť o uvoľnenie z policajného zboru do civilu. Za peniaze mal z policajného zboru vynášať citlivé informácie. Keďže na súde nebol, podvečer si poňho prišlo policajné komando. Okrem 78-ročnej dôchodkyne tak všetci skončili vo väzbe v Justičnom paláci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy