Skoro jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Susedia našli na schodisku bytovky doráňaného muža. Ratovali ho záchranári, no oživiť sa ho nepodarilo
Zdielať na

Susedia našli na schodisku bytovky doráňaného muža. Ratovali ho záchranári, no oživiť sa ho nepodarilo

POLTÁR / Desiatky minút bojovali záchranárske tímy o život dôchodcu. Toho našli susedia krvácajúceho ležať na chodbe paneláka. Pád s tragickým koncom vyšetrujú policajti z Poltára.

Muž býval v byte na prvom poschodí, údajne sa pre niečo vybral do pivnice. Doma bolo v tom čase niekoľko ďalších členov rodiny. Tých mali zalarmovať susedia. Starší muž bezvládne ležal na zemi a krvácal z nosa aj úst. Prví boli na mieste hasiči. "Po našom príchode na miesto zásahu sme vyšetrili postihnutú osobu a začali sme vlastne resuscitáciu a nasadili sme AED prístroj," uviedol Jaroslav Kurák, veliteľ zásahu Hasičskej stanice v Poltári. 

V oživovaní desiatky minút pokračovali dve posádky záchranárov, hasiči im po celý čas asistovali. Na pomoc vážne zranenému mužovi vyslali aj leteckých záchranárov, vrtuľník však z Poltára odlietal bez pacienta. Dôchodcu sa, žiaľ, zachrániť nepodarilo. "Poznal som ho, dobrý chlap to bol, taký ,kľuďas‘. Škoda ho," vyjadril sa známy nebohého muža. "Bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Na určenie presnej príčiny bola nariadená súdna pitva," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

Išlo pravdepodobne o nešťastnú náhodu

Prvé informácie hovorili o tom, že 69-ročný Poltárčan prepadol cez zábradlie na medziposchodí. "Musel ísť dole a nebodaj sa mu tam zamotala hlava a musel tak nešťastne spadnúť, že sa doudieral," skonštatoval známy nebohého muža. "Prípad je v štádiu vyšetrovania," dodala Kováčiková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy