Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Akcia Koloseum: Rozhoduje sa o väzbe obvinených
Zdielať na

Akcia Koloseum: Rozhoduje sa o väzbe obvinených

PEZINOK / Piati z jedenástich zadržaných, pre ktorých si prišli policajti NAKA počas stredajšej protidrogovej razie sa dnes postavili pred sudcu špecializovaného trestného sudu v Pezinku. Ten už od pol druhej rozhoduje o tom či budú stíhaní na slobode, alebo za mrežami.

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v rámci akcie Koloseum zadržali na Slovensku 11 osôb. Medzi zadržanými obvinenými osobami je aj príslušník Policajného zboru. Polícia priblížila, že akciu vykonali na území Bratislavského a Trnavského kraja a bola zameraná na rozloženie zločineckej skupiny páchajúcej drogovú trestnú činnosť. Vykonaných bolo podľa nej viacero domových prehliadok a prehliadok iných priestorov.

"Niektoré zaisťovacie úkony boli na základe európskeho vyšetrovacieho príkazu vykonané v Rakúsku tamojšími policajnými orgánmi," uviedla polícia. Zároveň informovala, že zaistili omamné látky, vyššiu finančnú hotovosť, nosiče dát a iné stopy, ktoré budú podrobené znaleckému skúmaniu.

Zadržať sa najskôr nepodarilo Miloslava Nikolova, ktorý bol v srbskom Belehrade, kde ho zadržali. Na súde bola aj 78-ročná matka Nikolova. Rozhodovať sa bude aj v sobotu 11. februára. Všetkým hrozia vysoké tresty. 

Sudca rozhoduje aj v sobotu, na špecializovaný súd prišli ďalší šiesti obvinení. Do areálu dorazili na piatich autách. Podľa informácií TV JOJ zastupuje jedného z obvinených aj kontroverzný advokát Marek Para. Proces prebieha v sobotu oveľa rýchlejšie. 

Správu budeme aktualizovať.

Na súd prišli dvaja obvinení. Medzi nimi je aj zadržaný policajt v sprievode eskorty. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy