Polojasno
22°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Hasiči s plynármi strávili večer v uliciach. Ľudí vo Zvolene vystrašil silný zápach plynu
Zdielať na

Hasiči s plynármi strávili večer v uliciach. Ľudí vo Zvolene vystrašil silný zápach plynu

ZVOLEN / Na hasičskej stanici vo Zvolene celý večer zvonili telefóny. Volali ľudia z viacerých častí mesta, ktorých znepokojil zápach plynu. Bolo ho cítiť medzi panelákmi na sídlisku, aj pri kostole v centre či hlavnej ceste.

Jeden telefonát za druhým, ľudia sa ozývali z rôznych častí mesta. "Zacítil som to, keď som vyšiel z domu. Zacítil som plyn," uviedol obyvateľ Zvolena. Zápach plynu bol prenikavý a nepríjemný. "Príslušníci Hasičského a záchranného zboru v spolupráci s technikom spoločnosti Slovenského plynárenského priemyslu preverovali hlásenia od občanov na únik plynu," uviedol Peter Hanzel, HaZZ Zvolen.

"Pracovníci sa snažili meraniami zistiť a lokalizovať zdroj zápachu. Zároveň do neskorých večerných hodín skontrolovali všetky plynárenské zariadenia v zasiahnutej oblasti," informoval Milan Vanga, hovorca SPP Distribúcia. Spolu s plynármi aj mestskou políciou prechádzali pomedzi panelákmi či popri hlavnej ceste. Preveriť museli každé jedno hlásenie. Ľudia mali z plynu obavy. "Mali sme obavy, veď môže niečo vybuchnúť," uviedol Zvolenčan.

"Príslušníci skontrolovali všetko podľa plynárskych máp, nič ale namerané nebolo," uviedol Hanzel. "Prítomnosť uniknutého plynu ani odorantu sa nepotvrdila, všetky plynárenské zariadenia sú funkčné a bezpečné," doplnil Vanga. V podobných prípadoch nič nepodceňujú a preverujú každé podozrenie. Napríklad na Štedrý deň v Banskej Bystrici evakuovali celú ubytovňu. Zistili, že plyn unikal z povoleného ventilu na zásobníku plynu. No bolo aj viacero prípadov, kedy sa únik plynu nepotvrdil. V roku 2016 takto kontrolovali ulice v Banskej Bystrici.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy