Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
22-ročný Martin, ktorý nožom dobodal muža na železničnej stanici, zostáva za mrežami
Zdielať na

22-ročný Martin, ktorý nožom dobodal muža na železničnej stanici, zostáva za mrežami

NITRA/KOMÁRNO / Najmenej 6 rán kuchynským nožom mal uštedriť na železničnej stanici návštevníkovi Komárna 22-ročný Martin. Kriminalisti ho zadržali v rekordne krátkom čase aj napriek tomu, že nemali k dispozícii svedkov ani kamerové záznamy. Súd rozhodoval o jeho vzatí do väzby.

​22-ročný Martin z Komárna, ktorý v piatok, 3. februára v noci dobodal 26-ročného muža na stanici, sa 6. februára postavil pred sudcu, ktorý rozhodoval o jeho väzobnom stíhaní. "Obvinený bol vzatý do väzby, takzvanej útekovej a preventívnej väzby," uviedla vyššia súdna úradníčka OS Nitra, Kristína Královičová. Z väzenia sa pritom vrátil len pred dvoma týždňami. Odpykával si trest za lúpež. Ako 17-ročný s dvomi kamarátmi za bieleho dňa v centre Komárna prepadli muža a okradli ho. Po návrate z väzenia prespával v nocľahárni, v útulku pre bezdomovcov žije aj jeho matka. "Ja tomu neverím, on to neurobil. Ani doma, keď chcel chleba krájať, nôž nechytil. On je chorý, duševnú chorobu má," vyjadrila sa matka obvineného.

Obvinený je z pokusu vraždy. Minimálne šesť rán nožom uštedril  nič netušiacemu 26-ročnému mužovi, ktorý pricestoval vlakom do Komárna. To, či v čase spáchania útoku bol pod vplyvom omamných látok sa štáb TV JOJ od polície nedozvedel. Muž, na ktorého zaútočil je ešte stále v nemocnici. Podľa informácií TV JOJ má za sebou už druhú operáciu. "Do nemocnice bol prijatý pacient so život ohrozujúcimi poraneniami. Vzhľadom na citlivosť prípadu, nie je možné poskytnúť v tejto chvíli bližšie informácie," uviedla hovorkyňa Nemocnice AGEL v Komárne, Jarmila Ševčíková.

Do budovy železničnej stanice sa často chodia ohrievať aj neprispôsobiví občania. No samotná budova je večer od deviatej zamknutá. "Prednosta stanice ešte v tých časoch nás poprosil, aby sme vykonávali kontroly aj napriek tomu, že mala by tam byť železničná polícia. Samozrejme, chodíme tam dosť často, aby sme vedeli skontrolovať tých ľudí bez domova," vysvetlil náčelník mestskej polície v Komárne, Alexander Tóth. Obvinený Martin voči rozhodnutiu o vzatí do väzby podal sťažnosť. O nej bude rozhodovať krajský súd, dovtedy zostáva za mrežami. Za pokus o vraždu čaká páchateľa 15 až 20-ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy