Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vrahyňu z Novej Dubnice poslal súd do väzby. Je hrozba, že by mohla utiecť
Zdielať na

Vrahyňu z Novej Dubnice poslal súd do väzby. Je hrozba, že by mohla utiecť

TRENČÍN / V nedeľu (29. januára) sme informovali o tragédii, ktorá sa stala v byte v Novej Dubnici. Podľa polície 43 ročná Ukrajinka zavraždila svojho muža. Dnes (1. februára) ju eskortovali na súd. Sudca rozhodoval, či ju ponechá na slobode, alebo si na začiatok procesu počká za mrežami.

V policajnej cele strávila tri noci. Na súde mala po celý čas na hlave kapucňu a snažila sa, aby jej nebolo vidieť tvár. Rozprávala sa iba s obhajcom a tlmočníčkou. Tou bola rehoľná setra, ktorá pochádza rovnako z Ukrajiny. Obvinená prišla na Slovensko ešte pred začiatkom vojny na Ukrajine. S manželom žili v Novej Dubnici. V byte, v ktorom ho našli mŕtveho. "V byte v Novej Dubnici došlo medzi manželmi k slovnej hádke, ktorá vyústila aj do fyzických útokov, ktoré skončili opakovaným bodnutím muža do oblasti hrudníka," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová. 

Vražednú zbraň – kuchynský nôž mala mať v rukách práve 43-ročná Katarína. "Je obvinená z obzvlášť závažného zločinu vraždy," povedal prokurátor z Krajskej prokuratúry Trenčín. Podľa obhajcu obvinenej Tomáša Ješka žena ľutuje, čo sa stalo a nevie si predstaviť, ako bude bez manžela žiť. Skutok nepopiera, no otázna je výška trestu. 

​Čo presne sa stalo ukáže až ďalšie vyšetrovanie a znalecké posudky. Obhajoba sa bude snažiť dokázať, že žena zaútočila v sebaobrane. "Je to jedna z možností, ale nerád by som sa k tomu vyjadroval," dodal Ješko. Sudca návrhu prokurátora vyhovel a obvinenú poslal do vyšetrovacej väzby. "Sudca vyhovel prokurátorovi a obvinenú vzal do tzv. útekovej väzby. Je obava, že pri ponechaní na slobode by mohla ujsť, alebo sa skrývať a vyhýbať sa trestnému stíhaniu," uzavrel hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy