Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Žena obvinená z vraždy manžela si na rozsudok počká za mrežami
Zdielať na

Žena obvinená z vraždy manžela si na rozsudok počká za mrežami

TRENČÍN / Handlovou otriasla minulý týždeň vražda, ktorá sa stala v rodinnom dome na okraji mesta. 34 ročná Mária zavraždila svojho o štyri roky staršieho manžela. Bodla ho do srdca. V čase spáchania skutku bola opitá. V pondelok, 30. januára, ju eskortovali na Okresný súd v Trenčíne.

"Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Trenčín obvinenú vypočul a rozhodol o jej vzatí do takzvanej preventívnej väzby, teda pre dôvodnú obavu z pokračovania v trestnej činnosti," uviedol hovorca súdov v Trenčianskom kraji Roman Tarabus. Obvinená bude podľa neho väzbu vykonávať v Ústave na výkon väzby v Ilave. "Proti rozhodnutiu o väzbe obvinená podala sťažnosť, o ktorej bude po predložení spisu rozhodovať Krajský súd v Trenčíne," dodal.

34-ročnú ženu policajti obvinili z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Uplynulý týždeň mala v nočných hodinách pod vplyvom alkoholu bodnúť svojho 38-ročného manžela. Po predchádzajúcej slovnej a fyzickej potýčke ho mala bodnúť kuchynským nožom do ľavej strany hrudníka. Muž utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol.

Obvinená na súde vyhlásila, že v osudný deň bola na rodičovskom združení. Po ňom zostala nervózna, vypila si a nakoniec zaútočila na manžela. Po tom, čo ho bodla, sa ho podľa slov jej obhajkyne snažila zachrániť. V pojednávacej miestnosti bola žena necelú pol hodinu. Sudca ju nakoniec poslal do vyšetrovacej väzby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy