Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hrozivé pondelkové ráno: Reťazová nehoda mala za následok päť zdemolovaných áut
Zdielať na

Hrozivé pondelkové ráno: Reťazová nehoda mala za následok päť zdemolovaných áut

ZÁDIEL / Zdemolované autá, doprava riadená políciou a záchranné zložky v pohotovosti. Takto to v pondelok, 30. januára, ráno vyzeralo pri obci Zádiel v okrese Košice - okolie. Akoby zázrakom pri tejto hrozivo vyzerajúcej nehode neutrpeli jej účastníci žiadne vážnejšie zranenia.

Účastníci dopravnej nehody hovoria, že pri nich počas zrážky stáli všetci svätí. Na hlavnom ťahu sa zrazilo až päť áut. "Išli sme normálne po ceste a zrazu sa objavila dodávka. Išiel ako keby rovno, to znamená žiadna korekcia, nič. Podľa mňa dostal mikrospánok," uviedol jeden z vodičov. Vodiči áut, do ktorých dodávka narazila tvrdia, že jej vodič prešiel do protismeru počas predbiehania. "Na tej dodávke predbiehal autá a nestihol sa už vyhnúť," uviedol jeden z vodičov.

Podľa vodičov osobných áut mala prejsť dodávka do protismeru, následne narazila do osobného auta s prívesným vozíkom a potom do ďalších troch áut. Všetky zdemolované autá ostali stáť na hlavnom ťahu. Vodiči s posádkami z nich našťastie dokázali vystúpiť sami. Hromadná nehoda si našťastie nevyžiadala žiadne vážnejšie zranenia. Celková škoda na autách sa vyšplhala na 160 tisíc Eur.

​Policajti dali bezprostredne po zrážke fúkať všetkým piatim vodičom, alkohol v dychu ani u jedného z nich nezistili. Hlavný ťah v smere z Rožňavy do Košíc bol v jednom pruhu uzavretý a riadený políciou. "Presnú príčinu dopravnej nehody, jej bližšie okolnosti, no najmä mieru zavinenia jednotlivých účastníkov budú zisťovať dopravní policajti počas jej ďalšieho objasňovania," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy