Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajná akcia v Skalici a Holíči: Len v jednom podniku našli až 25 opitých detí
Zdielať na

Policajná akcia v Skalici a Holíči: Len v jednom podniku našli až 25 opitých detí

TRNAVA / Ozbrojení príslušníci finančnej správy z Colného úradu Trnava sa spolu s policajtmi zamerali na nočné podniky. Na Záhorí si ich vytipovali niekoľko. Našli v nich až 25 mladistvých, ktorí sa potužovali alkoholom.

Colníci sa prioritne zamerali na používanie e-kasy a vydávanie pokladničných dokladov. Policajti kontrolovali dodržiavanie zákona o požívaní alkoholu mladistvými. V oboch prípadoch bolo porušení viac, než dosť. "Ani v jednom z kontrolovaných podnikov nebol hliadke vydaný pokladničný doklad za zakúpený kontrolný nákup. Nakoľko ide v prípade oboch podnikov o prvé takéto porušenie, majiteľom hrozí pokuta od 330 do 3300 eur," informovala Iveta Zlochová, hovorkyňa Colného úradu Trnava.

Veľká spoločná akcia v nočných podnikoch Skalice a Holíča priniesla, žiaľ, pozitívne výsledky v prípade pitia alkoholu u mladistvých. "Najvyššiu hodnotu policajti namerali 16-ročnému mladíkovi, a to 1,83 promile," uviedla Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave. Celkovo nafúkalo 25 mladistvých, môžeme povedať ešte detí. Najmladším, ktorý nafúkal, bol 15-ročný chlapec s hodnotou 0,63 promile. Policajti nevynechali ani dievčatá. 16-ročná slečna nafúkala 0,92 promile.

"Policajti všetky prípady opitých detí na mieste zadokumentovali a spisy v najbližších dňoch postúpia obciam, v ktorých majú trvalé bydlisko na ďalšie konanie. Mladiství budú v sprievode svojich rodičov riešení za požívanie alkoholu. Vo veci bude konať aj príslušný odbor sociálnoprávnej ochrany a sociálnej kurately úradu práce, sociálnych vecí a rodiny," uviedla hovorkyňa. Podľa Antalovej bude polícia v podobných kontrolách v rámci celého Trnavského kraja pokračovať. "Apelujeme na rodičov, aby venovali zvýšenú pozornosť tomu, kde a ako trávia ich deti svoj voľný čas. Odhliadnuc od problémov, do ktorých popíjaním zatiahnu seba a svojich blízkych, si môžu vážne poškodiť svoje zdravie," doplnila Antalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy