Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Súd rozhodol o žiadosti Dušana Dědečka
Zdielať na

Súd rozhodol o žiadosti Dušana Dědečka

BRATISLAVA / Obvinený Dušan Dědeček, ktorý opitý autom spôsobil 2. októbra tragickú nehodu v centre Bratislavy s piatimi obeťami, podal v januári 2023 žiadosť o prepustenie z väzby. V stredu, 25. januára, súd rozhodol o jeho žiadosti. Dušan Dědeček ostáva vo väzbe, sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava I jeho žiadosť zamietol. O sťažnosti obvineného bude rozhodovať bratislavský krajský súd.

V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie. Sudca zamietol aj žiadosť Dušana Dědečka o náhradu väzby probačným dohľadom súdneho úradníka. "Máme za to, že nie sú splnené dôvody na väzobné stíhanie," uviedol obhajca obvineného Jiří Kučera v reakcii na stredajšie rozhodnutie. Z nového znaleckého posudku podľa jeho slov vyplýva, že obvinený nie je závislý na alkohole a ani ho nadmerne nepožíva. "Je to jedna zo skutočností, ktoré sú obsiahnuté vo vyšetrovacom spise. Ale dôkazy sa hodnotia jednotlivo a vo vzájomných súvislostiach," reagoval prokurátor a hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Juraj Chylo. Priblížil, že prípravné konanie by mohlo byť ukončené do štyroch až piatich týždňov. Čaká sa ešte na niektoré znalecké posudky.

Ešte 6. októbra sudca pre prípravné konanie Okresného súdu v Bratislave Dědečka do väzby nevzal a rozhodol, že bude stíhaný na slobode. Prokurátor bratislavskej krajskej prokuratúry žiadal pre Dědečka väzbu pre riziko úteku a pokračovania v trestnej činnosti. Následne na to senát Krajského súdu 14. októbra rozhodol, že Dědeček bude stíhaný väzobne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy