Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Potok vyplavil telo muža. Pri vode najprv našli jeho čiapku a mysleli si, že ju iba stratil
Zdielať na

Potok vyplavil telo muža. Pri vode najprv našli jeho čiapku a mysleli si, že ju iba stratil

PORUBA POD VIHORLATOM / Polícia vyšetruje smrť 58-ročného starého mládenca. Voda v sobotu, 21. januára, vyplavila jeho telo za dedinou Poruba pod Vihorlatom v okrese Michalovce. Keď ľudia nedávno pri potoku našli jeho čiapku, kadiaľ chodil domov, mysleli si, že ju iba stratil.

Telo ležalo v potoku. Našli ho náhodní okoloidúci, ktorí boli v lese na prechádzke. Chlapi ho okamžite identifikovali. Išlo o Petra z najbližšej obce. Keďže bol starým mládencom, najviac času trávil s kamarátmi. "Dnes dopoludnia v katastri obce Poruba pod Vihorlatom v Michalovskom okrese bol nájdený miestny 58-ročný muž bez známok života," uviedla hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová. Peter mal na tele viaceré vážne zranenia. Na mieste nebolo možné presne určiť, ako a kedy zomrel. "Na bližšie určenie okolností úmrtia, respektíve požitia alebo vylúčenia návykových látok, prípadne cudzieho zavinenia nariaďujem pitvu," informoval obhliadajúci lekár Viliam Knocik.

Muž zrejme v dedine spadol do potoka, na brehu sa totiž našla jeho čiapka. Silný prúd vody ho unášal približne kilometer. Po Petrovi nebolo vyhlásené pátranie a nikto ho nehľadal. Občas totiž prespal u kamarátov. Pravdepodobne zomrel kvôli nešťastnému pošmyknutiu. "Predpokladám, že telo bolo vo vode najmenej dva dni," odhadol Viliam Knocik. "Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala a vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," doplnila Jana Mésarová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy