Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na železničnom priecestí sa zrazil vlak s osobným autom. Pri nehode zomreli dve deti
Zdielať na

Na železničnom priecestí sa zrazil vlak s osobným autom. Pri nehode zomreli dve deti

OSTRAVA / V sobotu, 21. januára, približne o 10-tej hodine ráno sa zrazil vlak s osobným autom na železničnom priecestí v Ostrave - Třeboviciach. Obeťami tejto nehody sú dve deti, ktoré sedeli v aute. Na mieste zasahujú policajti a hasiči. Premávka na trati medzi Opavou a Ostravou je prerušená. Informovala o tom policajná hovorkyňa Soňa Štětínská.

Prvé informácie hovorili o tom, že zdravotníci ošetrovali niekoľkých zranených. "Aktuálne môžeme oznámiť, že v súvislosti s udalosťou došlo k úmrtiu dvoch maloletých osôb z vozidla. Činnosť policajtov a hasičov na mieste rozhodne nekončí, sú stále tu," povedala hovorkyňa. Nehoda sa stala medzi vlakovými stanicami Třebovice a Svinov. České dráhy medzi Ostravou-Svinovom a Děhylovom zaviedli náhradnú autobusovú dopravu.

Ide o tohtoročnú najtragickejšiu nehodu na železnici v krajine. V minulom roku na železnici, v metre, na lanových, trolejbusových a električkových dráhach v Česku zomrelo 249 ľudí - o 43 viac ako v roku 2021. Vo viac ako 80 percentách prípadov išlo o ľudí, ktorí vstúpili pred vlak na koľaje. Jednou z najväčších vlakových nehôd bola zrážka pendolina s lokomotívou v Bohumíne na Karvinsku, ktorú neprežil rušňovodič a päť ľudí sa zranilo. Stala sa 27. júna.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy