Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na internete sa šíria hoaxy ohľadom vraždy Eriky z Michaloviec. Polícia varuje, že môže ísť o trestný čin
Zdielať na

Na internete sa šíria hoaxy ohľadom vraždy Eriky z Michaloviec. Polícia varuje, že môže ísť o trestný čin

MICHALOVCE / V prípade novoročnej vraždy Eriky z Michaloviec sa na sociálnych sieťach šíria nové informácie. Podľa nich je 18-ročný obvinený muž doma, pretože ho prepustili z väzby. Polícia musela na takéto hoaxy oficiálne reagovať.

​Valentín je nevinný, a preto je na slobode. Polícia takéto informácie jednoznačne popiera. "Všetky informácie o jeho prepustení sú hoax, ktorý len zbytočne eskaluje napätie a vzbudzuje zbytočné emócie, obavy a strach," vyhlásila hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. Valentín je stále vo väzbe. Súd ešte nedostal jeho sťažnosť, a preto o nej nemôže rozhodnúť. Čaká sa na písomné doručenie potrebných dokumentov. "Až po prevzatí písomného vyhotovenia uznesenia bude môcť podať právny zástupca obvineného sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Košiciach," uviedla hovorkyňa Krajského súdu Košice Anna Pančurová.

Hoci polícia obvinila konkrétnu osobu, vyšetrovanie brutálnej vraždy stále prebieha. V spise sa nachádza množstvo dôkazov a informácií, ktoré je potrebné vyhodnotiť. "Vec sa nachádza v úvodnom štádiu vyšetrovania so štandardnými vyšetrovacími postupmi. Aktuálne prebiehajú výsluchy svedkov a znalecké dokazovanie," informovala hovorkyňa Krajskej prokuratúry Košice Jarmila Janová. Polícia podrobne monitoruje šírenie rôznych informácií o tomto prípade. Ak dôjde k porušeniu zákona, je pripravená okamžite zasiahnuť. "Šírenie hoaxov môže byť posudzované ako trestný čin šírenia poplašnej správy, za ktorý trestný zákon stanovuje trest odňatia slobody až na dva roky," varovala Lenka Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy