Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Do bagra narazil osobný vlak. Doprava bola prerušená
Zdielať na

Do bagra narazil osobný vlak. Doprava bola prerušená

ŽILINA / Všetky záchranné zložky zasahovali v piatok, 20. januára, popoludní pri nehode na železničnej trati v Žiline. Osobný vlak, ktorý smeroval do Rajca, zachytil minibager. Vo vlaku sa viezlo 59 ľudí, prevažne študentov.

​"V piatok, 20. januára, krátko pred druhou hodinou popoludní na trase Žilina - Bytčica vlak zachytil bager, ktorý sa nachádzal v blízkosti traťovej koľaje," informovala hovorkyňa ŽSR Ria Feik Achbergerová. Súkromná firma robila pri trati výkopové práce, strojníkovi sa akoby zázrakom nič nestalo. Do reči mu ale veľmi nebolo a o tom, ako ku kolízii došlo, so štábom TV JOJ hovoriť nechcel. Osobný motorový vlak, ktorý zo stanice Žilina podľa cestovného poriadku vychádza jedenásť minút pred druhou hodinou, viezol prevažne študentov.

"Pomohli sme cestujúcim z vlaku vystúpiť. Celkovo bolo vo vlaku 59 cestujúcich, ktorí cestovali zo Žiliny do Rajca," uviedol veliteľ HaZZ Žilina Michal Čecho. Viac ako polovicu cestujúcich hasiči previezli na najbližšiu zastávku, aby mohli pokračovať v ceste domov. "Povolali sme hasičský autobus zo Žilinskej záchrannej brigády. Ten odviezol 31 ľudí na ďalšiu zastávku, kde pokračovali opäť vlakom," pokračoval Michal Čecho. "Premávka bola obnovená po 16-tej hodine. Nehodová udalosť spôsobila zrušenie dvoch vlakov," doplnila Ria Feik Achbergerová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy