Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Colníkom sa podaril veľký záchyt: Cudzinci chceli prepašovať tisíce cigariet a desiatky litrov alkoholu
Zdielať na

Colníkom sa podaril veľký záchyt: Cudzinci chceli prepašovať tisíce cigariet a desiatky litrov alkoholu

BRATISLAVA / Tisíce cigariet a desiatky litrov alkoholu sa pokúsili prepašovať cez naše hranice. Zabránili im v tom colníci, ktorí nelegálny tovar našli v batožinovom priestore. Opäť im pri práci výrazne pomohli špeciálne vycvičené psy.

Bratislavskí colníci na hraničnom priechode Čunovo - Rajka zastavili dodávku z Moldavska, ktorá bola plná alkoholu a cigariet. Je jasné, že na nelegálne prevážaný tovar nenaďabili pri bežnej otázke colníka: Alkohol, cigarety? A následnej odpovedi vodiča: Ďakujem, neprosím si, mám toho plný kufor. Aj tentoraz opäť pomohli špeciálne vycvičené psy, v tomto prípade na vyhľadávanie cigariet a tabaku.

Až 99 percent podobných záchytov sa podarí vďaka psovodom a ich psom. "Príslušníci Colného úradu Bratislava pri kontrole batožinového priestoru zistili, že prevážajú nadlimitné množstvo spotrebiteľských balení liehu a cigariet bez slovenskej kontrolnej známky," ozrejmila Martina Rybanská, hovorkyňa Finančného riaditeľstva SR.

Okrem vodiča sedeli v aute aj ďalší dvaja pasažieri. Ani jeden z nich najprv nevedel preukázať pôvod a spôsob nadobudnutia prevážaného tovaru, preto skončili v rukách colníkov. "Vzhľadom na to, že prevážané cigarety a alkohol neboli správne označené, ich prevoz nepovolili," dodala Rybanská.

Nakoniec sa vodič z Rumunska priznal k prevozu alkoholu a jeho spolujazdci z Moldavska sa priznali ku škatuľkám cigariet. Cudzinci sa pokúšali previezť cez hranice takmer 3500 cigariet a 122 fľašiek rôzneho alkoholu. Colníci balenia zabezpečili a v blízkej dobe tovar zlikvidujú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy