Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
85-ročná chodkyňa sa stala obeťou dopravnej nehody pri Nitre
Zdielať na

85-ročná chodkyňa sa stala obeťou dopravnej nehody pri Nitre

IVANKA PRI NITRE / 85-ročná žena išla na autobusovú zastávku a skončilo sa to tragicky. Na priechode pre chodcov v Ivanke pri Nitre zrazilo dôchodkyňu auto. Za volantom sedel 32-ročný vodič. Žena zrážku neprežila.

​Bolo ráno pred siedmou hodinou. 85-ročná pani Johana išla k lekárovi. Od autobusovej zastávky ju delila hlavná cesta. Žena chcela na druhú stranu prejsť cez priechod pre chodcov. K nehode došlo vo chvíli, keď dôchodkyňa práve vstúpila na priechod pre chodcov. Okolo prechádzal 32-ročný vodič a ženu zrazil. Po silnom náraze telo dôchodkyne vyletelo na kapotu. Vozidlo malo po zrážke rozbité aj čelné sklo. "32-ročný vodič vozidla Volkswagen Passat z doposiaľ presne nezistených príčin narazil do 85-ročnej chodkyne," informovala hovorkyňa KR PZ Nitra Viktória Borloková.

Svedkovia sa hneď snažili zrazenej žene pomôcť a zakrátko aj záchranári. Zrážku ale neprežila. K nehode došlo na rovnej ceste, vodič išiel v smere od Nitry. "Žiaľ, aj napriek maximálnemu úsiliu záchranárov žena vážnym zraneniam podľahla," uviedla hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová. "Policajti vodiča podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom," povedala Viktória Borloková. Žena bývala v blízkosti a pravidelne prechádzala cez priechod pre chodcov, na ktorom ju vodič zrazil. Čo sa presne stalo, polícia vyšetruje. "Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," dodala Borloková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy