Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Tragédia na strednom Slovensku: Auto narazilo do kamióna, vodič zrážku neprežil
Zdielať na

Tragédia na strednom Slovensku: Auto narazilo do kamióna, vodič zrážku neprežil

KRIVÁŇ / Pri Kriváni prišiel o život 40-ročný vodič. Z neznámych príčin prešiel autom do protismeru a zrazil sa s kamiónom. Policajti museli hlavný ťah na južné Slovensko úplne uzavrieť.

Niekoľko hodín bola cesta v Kriváni neprejazdná. Policajti ju uzavreli v oboch smeroch pre tragickú nehodu. Auto prešlo na rovnom úseku cesty do protismeru. "Podľa doposiaľ zistených informácií mal 40-ročný vodič osobného auta z neznámych príčin prejsť do protismeru, kde sa zrazil s kamiónom," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. 

Náraz do kamióna bol silný. Vodič, žiaľ, nemal šancu zrážku prežiť. Zo zdemolovaného vraku ho vystrihovali hasiči. "Na miesto sme vyslali záchranárov. Žiaľ, jednému z dvoch účastníkov nehody už pomôcť nedokázali," uviedla hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. Podľa slov Júlie Zeleňákovej, hovorkyni Krajského riaditeľstva hasičského a záchranného zboru v B. Bystrici, na miesto vyslali troch príslušníkov HaZZ na jednom kuse techniky. 

Cesty sú v tomto období po snežení a daždi mokré a hrozí námraza. Pri najmenšej neopatrnosti tak hrozia šmyky. Čo sa pod nehodu podpísalo v tomto prípade bude vyšetrovať polícia. "Na mieste nehody boli prítomní aj znalci z odboru cestnej dopravy a tiež budú pribratí aj znalci z odboru súdneho lekárstva. Všetky okolnosti vzniku nehody sú predmetom jej nehodovania," doplnila Kováčiková. 

Počas dokumentovania nehody dopravní policajti pokutovali aj viacerých vodičov áut, ktorí prechádzali okolo a okrem šoférovania sa venovali fotografovaniu a nakrúcaniu videí z miesta zrážky. Nepozornosťou tak mohli sami spôsobiť ďalšie kolízie. Do smutnej štatistiky tak pribudla ďalšia nehoda. Je to už piata tragédia, ktorá sa stala na cestách v banskobystrickom kraji od začiatku januára.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy