Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
V prípade vodiča, ktorý nafúkal viac ako tri promile, bol súd nekompromisný. Trest si odpykáva vo väzení
Zdielať na

V prípade vodiča, ktorý nafúkal viac ako tri promile, bol súd nekompromisný. Trest si odpykáva vo väzení

NITRA / V prípade 22-ročného mladíka, ktorý šoféroval opitý, bol súd nekompromisný. Posadil ho rovno do väzenia. Muž z Ukrajiny zastavil až po naháňačke s políciou. Nafúkal viac ako tri promile.

Po dychovej skúške skončil 22-ročný mladík v putách a policajti ho posadili do cely. Po vytriezvení muža policajti vypočuli a obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Dva dni pobudol v cele a postavil sa pred súd, ktorý rozhodoval o jeho ďalšom osude. 

"Okresný súd Nitra obvinenému uložil trest odňatia slobody vo výmere štyroch mesiacov a obvineného zaradil na jeho výkon do ústavu na výkon trestu odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia," povedala hovorkyňa nitrianskeho súdu Lena Kiradžiev. Zo súdu tak putoval vodič rovno do väzenia, kde si už odpykáva trest. Po návrate z väznia si však za volant tak skoro nesadne. Dostal aj zákaz šoférovať. "Obvinenému tiež uložil trest zákazu činnosti viest' motorové vozidlá akéhokoľvek druhu v cestnej premávke v trvaní 36 mesiacov," dodáva Lena Karadžiev. 

Ešte v piatok, 13. januára, spozorovali okoloidúci vodiči v uliciach Nitry podozrivo jazdiace strieborné vozidlo. Všetko oznámili na linke 158. Na miesto smerovala hliadka, no keď chceli vodiča zastaviť, dupol na plyn a dal sa na útek. Policajti sa vozidlo snažili zastaviť výstražným znamením, na čo však vodič nereagoval a unikal naprieč mestom.

Policajti napokon vozidlo zastavili v blízkosti kruhového odjazdu. Vodiča podrobili dychovej skúške a ukázalo sa, že šoféroval opitý. "Vodič bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 3,12 promile," povedala policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Mladík v takomto stave šoféroval auto dopoludnia. Ohrozoval pritom ľudí a bolo len šťastím, že nikoho nezranil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy