Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Z kamióna ukradol páchateľ 660 robotických vysávačov, vodič lúpež prespal
Zdielať na

Z kamióna ukradol páchateľ 660 robotických vysávačov, vodič lúpež prespal

BRATISLAVA / Z návesu mu v noci zmizli robotické vysávače za vyše 100-tisíc eur. Kamionista celú krádež prespal. Čo sa stalo zistil tak až ráno.

Kamionista z Turecka na svoju skúsenosť určite tak skoro nezabudne. Vozidlo zaparkoval na odpočívadle jednej z čerpacích staníc na diaľnici D2. V tom čase sa ešte v návese nachádzalo 660 robotických vysávačov zabalených v prepravných paletách. Bola už noc a vodič sa po dlhej ceste potreboval vyspať. To čo ráno zistil nebol iba zlý sen.

Keď sa ráno zobudil, zistil, že kamión je prázdny. Teda ak nerátame prázdne kartónové krabice a drevené palety. Vtedy už bolo jasné, že sa robotické vysávače nešli len tak prejsť, ale že ich niekto ukradol. "Podľa doposiaľ zabezpečenej dôkaznej situácie doposiaľ neznámy páchateľ v čase medzi 00.00 h až 09.00 h poškodil a následne otvoril dvere návesu nákladného motorového vozidla," povedal Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave.

Neznámy páchateľ tak spoločnosti spôsobil škodu za 135 000 eur. Vyšetrovateľ bratislavskej krajskej krimínálky začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu krádeže. "Nakoľko páchateľ týmto konaním spôsobil škodu veľkého rozsahu, v prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí za toto konanie trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov," uzavrel Szeiff. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy