Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Talianska polícia zatkla najhľadanejšieho mafiána, na úteku bol 30 rokov
Zdielať na

Talianska polícia zatkla najhľadanejšieho mafiána, na úteku bol 30 rokov

PARMA / Talianska polícia v pondelok zadržala najhľadanejšieho príslušníka mafie Mattea Messinu Denara, ktorý bol 30 rokov na úteku. K zatknutiu došlo v Palerme na ostrove Sicília, informovali talianske médiá.

Šesťdesiatročný Matteo Messina Denaro je považovaný za nástupcu historických vodcov sicílskej mafie Cosa Nostra - Tota Riinu a Bernarda Provenzana, ktorí zomreli vo väzení v rokoch 2016 a 2017. Denaro bol v neprítomnosti odsúdený na doživotie za vraždu. Jeho jediná známa fotografia pochádza zo začiatku 90. rokov.

Ako pokračuje TASR, do pátrania po tomto najznámejšom talianskom odsúdencovi na úteku boli dlhé roky zapojené stovky policajtov a karabinierov. Generál talianskych karabinierov Pasquale Angelosanto pre agentúru AGI spresnil, že príslušníci polície zadržali Denara vnútri zdravotníckeho zariadenia, kam prišiel na terapiu. 

Denarovo zadržanie medzičasom potvrdil aj podpredseda talianskej vlády Matteo Salvini. "Toto je veľký deň pre Taliansko a slúži ako varovanie pre mafiu: inštitúcie a naši hrdinovia v uniformách sa nikdy nevzdávajú," uviedol Salvini v správe v aplikácii WhatsApp, pričom sa poďakoval všetkým predstaviteľom štátu, ženám a mužom, ktorí sa nikdy nevzdali a potvrdili pravidlo, že aj tí najväčší zločinci na úteku sú skôr či neskôr zatknutí.

"Dnes, 16. januára, členovia Špeciálnej jednotky a územné veliteľstvá regiónu Sicília v rámci vyšetrovania zatkli utečenca Mattea Messina Denara v zdravotníckom zariadení, kam chodieval na klinické terapie," povedal generál vojenskej polície Pasquale Angelosanto. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy