Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Tieto cesty sú najrizikovejšie
Zdielať na

Tieto cesty sú najrizikovejšie

BRATISLAVA / Ak jazdíte v hlavnom meste, zbystrite pozornosť. Ukážeme Vám, ktoré úseky sú z hľadiska nehodovosti najrizikovejšie. Bratislavská polícia zverejnila štatistiky dopravných nehôd v kraji. Tie síce ukazujú, že k nehodám dochádza čoraz menej, no za týmto výsledkom je jeden háčik.

​Máj 2022, Panónska cesta. Staršia vodička odbočovala z Panónskej cesty smerom na nadjazd, kde sa dostala do protismeru a čelne sa zrazila s protiidúcim autom. Jeho vodič už nemal šancu zrážke zabrániť. Citroen, ktorý šoférovala seniorka, silný náraz otočil a úplne zdemoloval. Vodička v ňom zostala zakliesnená a prišla o život. Ide pritom podľa štatistík o jeden z najnehodovejších úsekov v Bratislave. "Medzi najrizikovejšie cestné úseky patria ulice Račianska, Vajnorská, Panónska cesta či Gagarinová," informovala hovorkyňa KR PZ Bratislava Silvia Šimková. 16. november 2022. Jednu z najčastejších chýb urobilo vozidlo, ktoré vchádzalo na hlavnú cestu.

Vodička Hyundaiu prichádzala po hlavnej ceste, keď jej malo do cesty vojsť druhé auto. Zrážke už na klzkej vozovke nevedela zabrániť a vrazila doň. Náraz bol taký silný, že vystrelili aj airbagy. "Najčastejšie porušenia vodičov sú porušenie povinnosti vodiča, nedovolená rýchlosť jazdy, nesprávna jazda cez križovatku, nedodržanie vzdialenosti medzi vozidlami či nesprávne odbočovanie," uviedla Silvia Šimková. Až 1495-krát museli zasahovať policajti pri dopravnej nehode. Štatisticky ide síce o pokles, no údaje môže skresľovať aj novela zákona, vďaka ktorej sa škodové udalosti pod nehodu nerátajú. "Z hľadiska ekonomického a hospodárskeho vývoja od roku 2009 je škoda zrejme prevyšujúca 3990 eur prekonaná, preto sa pristúpilo k inej definícii inštitútu škodovej udalosti," vysvetlil riaditeľ Odboru dopravnej polície PPZ SR Tomáš Vrábel.

Nehoda, ktorá minulý rok otriasla nielen Bratislavou, ale aj celým Slovenskom sa stala na Zochovej ulici. V tomto prípade úradoval okrem vysokej rýchlosti alkohol. Dušan Dedeček svojou zbesilou jazdou zabil päť mladých študentov. O vodičoch, ktorí si sadli za volant pod vplyvom, vás štáb TV JOJ informoval pravidelne. Napríklad o opitom mužovi, ktorý preletel kruhovým objazdom v Záhorskej Bystrici a jeho vozidlo zastavil až betónový plot. Či žene, ktorá na Jaskovom rade za bieleho dňa nafúkala takmer tri promile. Štatistiky ale prekvapivo ukazujú opačný trend. Alkohol u vinníkov dopravných nehôd bol zistený v 154 prípadoch, v roku 2021 bolo vinníkov 172.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy