Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Žena prechádzala cez cestu. Auto jej vzalo život priamo pred očami jej manžela
Zdielať na

Žena prechádzala cez cestu. Auto jej vzalo život priamo pred očami jej manžela

TOPOĽČANY / 69-ročná žena zomrela, keď prechádzala cez hlavnú cestu. Nehoda sa stala v stredu (11.1) večer v Topoľčanoch, a to pred očami jej manžela. Dôchodkyňu zrazilo osobné auto, ktoré riadil 20-ročný vodič.

Žena prechádzala cez frekventovanú cestu aj s manželom. On prejsť stihol, ona už nie. Manželia išli tesne za sebou. Pán, už stál na krajnici, v tej chvíli sa na manželku vyrútilo osobné auto a následne ju zrazilo. Podľa stop po náraze vyletela na kapotu. Na aute bolo rozbité aj čelné sklo.

Za volantom osobného auta sedel 20-ročný vodič. Po nehode sa zrazenej dôchodkyni snažili pomôcť svedkovia a zakrátko aj záchranári. Zrážku s autom však neprežila.

"Z doposiaľ nezistených príčin 20-ročný vodič vozila Audi A4 zrazil 69-ročnú ženu, ktorá prechádzala cez cestu," informuje Viktória Borloková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre. 

Manželia prechádzali cez cestu v úseku, kde bol v minulosti dlhé roky priechod pre chodcov. Zhruba pred 5 rokmi ho však zrušili. Podľa miestnych, ale mnoho chodcov tadiaľ stále chodieva. Aj manžel nebohej Terézie údajne hovoril, že občas zvykli aj oni dvaja.

Okolnosti tejto nehody policajti vyšetrujú. Dôchodkyňa údajne nemala na sebe reflexné prvky. Policajti zisťujú aj to, či si ju vodič mohol všimnúť a či nešiel rýchlo. Dychová skúška u vodiča bola negatívna. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy