Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Svojej manželke dolámal kosti tĺčikom na mäso. Po rokoch týrania si muž vypočul rozsudok súdu
Zdielať na

Svojej manželke dolámal kosti tĺčikom na mäso. Po rokoch týrania si muž vypočul rozsudok súdu

HUMENNÉ / Vyhrážky smrťou či priväzovanie reťazou aj lanom sprevádzané sexuálnym násilím. Takéto správanie roky trpela zo strany svojho manžela žena z Horného Zemplína. Po mesiacoch pojednávaní konečne zaznel verdikt. Podľa obžalovaného je uložený trest vysoký - prokurátorke sa to, naopak, vidí málo.

Ubližovať jej mal roky. Manžel jej mal dokonca lanom priväzovať končatiny, kovovou reťazou krk a trpela aj sexuálne násilie. "Mala modrý krk a líce a povedala mi, že je to chemická reakcia na mastičku. Keď sme to riešili s mamou, otec začal viac vystrájať a ubližovať jej. Fyzicky a psychicky ju týral a sexuálne zneužíval," opísal syn obžalovaného. "Stále sa mi vyhrážal smrťou, že má pre mňa vykopaný hrob a že ma zahrabe tak, že ma nikto nenájde. A to sa dialo opakovane," uviedla poškodená. Deťom o trápení nehovorila. Až zlomené kosti priniesli podnet na políciu.

"Mama desať rokov trpela sexuálne zneužívanie, priväzovanie a podobne. Zlomil jej končatiny s tĺčikom na mäso a vyhrážal sa jej aj so zbraňou," doplnil syn obžalovaného. Po spáchaní skutku policajti mužovi obmedzili osobnú slobodu. Od marca minulého roka je za mrežami vyšetrovacej väzby. Obžaloba hovorí podrobnosti o brutálnom zaobchádzaní. Vzhľadom na ochranu ľudskej dôstojnosti okolnosti zverejňovať nebudeme. Muž skutok pred kamerou nekomentoval. Podľa slov poškodenej ale v pojednávacej miestnosti uviedol, že obvinenia voči nemu sú len jej výmysly. Súčasťou vyšetrovania bolo aj rozsiahle znalecké dokazovanie. Závery odborníkov odzneli aj v pojednávacej miestnosti. Po mesiacoch pojednávaní za zatvorenými dverami s vylúčením verejnosti sudca muža uznal za vinného, a to zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby.

Prokurátorka navrhovala dvanásť rokov a tri mesiace, sudca napokon rozhodol inak. "Bol mu uložený trest odňatia slobody v trvaní siedmich rokov so zaradením do ústavu na výkon trestu odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia a trest prepadnutia vecí," informovala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Ide napríklad o tĺčik na mäso, plynový horák, expanznú samonabíjaciu pištoľ so zásobníkom, kovové putá, lano či kovovú reťaz. Podľa poškodenej je to príliš nízky trest za trápenie, ktoré jej spôsobil a s ktorým sa doteraz psychicky nevysporiadala. "Proti rozsudku Okresného súdu Humenné podali účastníci odvolanie," dodala Petrufová. Toto rozhodnutie teda právoplatné nie je a vec skončí na stole Krajského súdu v Prešove.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy