Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Tragická nehoda pri Strečne: Zrážku s kamiónom vodič neprežil
Zdielať na

Tragická nehoda pri Strečne: Zrážku s kamiónom vodič neprežil

STREČNO / V stredu, 11. januára, večer prišiel pri dopravnej nehode pod Strečnom o život 49-ročný Ján. Ten smeroval domov na Liptov. Tragická nehoda sa stala krátko po 9-tej hodine večer, no cesta pod Strečnom bola úplne uzavretá až do polnoci.

​Poľský kamionista tvrdil, že mu vodič náhle vošiel do protismeru. "On išiel rýchlo, išiel za mnou Slovák, ktorý volal aj policajtov a všetko to videl," opísal poľský kamionista. "Vodič osobného auta mal prejsť do protismeru, kde sa zrazil s protiidúcim nákladným vozidlom," informovala hovorkyňa KR PZ Žilina Zuzana Šefčíková. Volkswagen, za ktorého volantom sedel 49-ročný Ján, vzbĺkol. "Požiar uhasili okoloidúci vodiči ešte pred naším príchodom," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Žilina Tomáš Chromiak. Jána už ale spoza volantu ostatní šoféri dostať nedokázali, bol zakliesnený. "Auto sme museli rozstrihať a pomocou náradia sme vyslobodili vodiča," doplnil Chromiak

Napriek snahe hasičov aj záchranárov sa im šoféra nepodarilo oživiť. Poliak, ktorý s kamiónom jazdí 25 rokov a viezol zeleninu z Krakova do Piešťan, bol z nehody v šoku. "Ja to nechápem, neviem čo sa stalo. On predo mnou náhle strhol volant," povedal poľský kamionista. "U vodiča nákladného motorového vozidla bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom, u nebohého bola nariadená pitva," dodala Šefčíková. Tragédia opäť raz skomplikovala dopravu pod Strečnom. Policajti úsek kde sa stala, museli uzavrieť, a to až na tri hodiny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy